Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-12-2019 09:37

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 20ης Δεκεμβρίου  2019 μέχρι και τις 06.00 της 21ης  Δεκεμβρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 30 κλήσεις για βοήθεια, 16 πυρκαγιές, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 21.02 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανοκίνητο όχημα στο δρόμο Κιτίου – Μαζωτού παρά τη διασταύρωση του Κιβισίλι, στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 21.26. Το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου. Από την πυρκαγιά το όχημα μάρκας MERCEDES υπέστη εκτεταμένες ζημίες. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 01.09 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δωμάτιο στον 1ο όροφο διώροφης οικίας, στην οδό Γεώργιου Στέκα, στην Ποταμιά. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ηλεκτρικό πρόβλημα στο χώρο ρευματοληψίας ηλεκτρικής συσκευής θέρμανσης η οποία εφαπτόταν σε στρώμα κρεβατιού του υπνοδωματίου στο οποίο κοιμόντουσαν δύο παιδάκια (τεσσάρων χρονών και δέκα χρονών). Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πριν την άφιξή μας από τον ιδιοκτήτη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε τελικές κατασβέσεις και εξαερισμό. Από τους καπνούς και τη θερμότητα επηρεάστηκε όλο το υπνοδωμάτιο καθώς, επίσης, σε λιγότερο βαθμό η υπόλοιπη κατοικία. Ο ιδιοκτήτης και τα δύο παιδάκια παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνών που εισέπνευσαν και τους παρασχέθηκε οξυγόνο από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων. Επίσης, ο ιδιοκτήτης και το ένα από τα παιδάκια υπέστησαν ελαφριά εγκαύματα και τους παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.

_____________

/ΣΧ