Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-12-2019 09:23

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 22ης Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 23ης Δεκεμβρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια, δεκαεπτά πυρκαγιές και δεκατέσσερεις ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 17.54 λήφθηκε κλήση από την Αστυνομία και την Υπηρεσία Ασθενοφόρων για παροχή βοήθειας στην μεταφορά 54 χρόνου τουρίστα από την Λιθουανία ο οποίος τραυματίστηκε στο φαράγγι του Άβακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου και ο Σταθμός Υπαίθρου Πέγειας με δυο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και ο τραυματίας αφού ακινητοποιήθηκε και τοποθετήθηκε σε ειδικό φορείο σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων και την Αστυνομία μεταφέρθηκε σε απόσταση δυο χιλιομέτρων περίπου μέχρι το Ασθενοφόρο.

Η ώρα 21.30 λήφθηκε κλήση για ανταπόκριση μετά από τροχαίο και πτώση ιδιωτικού οχήματος σε γκρεμό βάθους 190 μέτρων περίπου στον δρόμο Κανναβιού-Αγίας Ειρήνης της Επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμειας και ομάδα και όχημα καταρριχήσεων από την ΕΜΑΚ. Δύο άτομα ανασύρθηκαν μετά από επίπονη προσπάθεια στο ύψος του δρόμου με ειδική διασωστική εξάρτυση και σχοινιά και παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων για μεταφορά τους στο Νοσοκομείο.

Η ώρα 04.34 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα στην οδό Αμφιτρίτης, στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως με δυο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 06.15. Τα οχήματα βρισκόταν σε ισόγειο χώρο στάθμευσης εξαόροφης πολυκατοικίας Από την πυρκαγιά τρία οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημίες και τέταρτο επηρεάστηκε. Επίσης από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν αποθηκευτικοί χώροι και διαμερίσματα σε όλους τους ορόφους. Η πολυκατοικία εκκενώθηκε από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και με τη συμβολή μελών της Αστυνομίας. Κάποιοι από τους ενοίκους παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνών και τους παρασχέθηκαν επί τόπου οι Πρώτες Βοήθειες από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων και ασθενοφόρο που κλήθηκε στο επεισόδιο. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΑΧ/ΕΙ)