Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-04-2020 08:57

Ανακοίνωση Γραφείου Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ αναφορικά με γενικές οδηγίες προς εθελοντές σε περίοδο πανδημίας

Στο πλαίσιο της ενεργοποίησης εθελοντών σε περίοδο πανδημίας, το Γραφείο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, βίντεο με γραφικά, το οποίο περιγράφει τις βασικές οδηγίες για εθελοντές σε περίοδο πανδημίας. Το συγκεκριμένο βίντεο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.volunteercommissioner.gov.cy/volunteer/volunteercommissioner.nsf/voco06_gr/voco06_gr?OpenDocument

Η πανδημία δημιουργεί και στον τομέα του εθελοντισμού δυσκολίες και χρειάζεται ειδική διαχείριση. 

Κατά τη δραστηριοποίηση σε εθελοντικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά πρωτόκολλα σε όλη τη διαδικασία ενεργοποίησης των εθελοντών, καθώς και να παρέχεται η κατάλληλη ασφάλιση. 

Αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του εθελοντισμού σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, έχει δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης, το οποίο περιλαμβάνει την ασφάλιση των εθελοντών, τον καθορισμό οδηγιών και πρωτοκόλλων αναλόγως της κρίσης, τον συντονισμό και οργάνωση, και τον δομημένο  τρόπο συνεργασίας και επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Το ολοκληρωμένο αυτό πλαίσιο αναγνωρίζεται και ως καλή πρακτική και από άλλες χώρες.

 

(IK/ΣΧ)