Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-06-2020 09:12

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 16ης  Ιουνίου  2020 μέχρι και τις 06.30 της 17ης  Ιουνίου  2020 ανταποκρίθηκε  σε 28 κλήσεις για βοήθεια, δεκατέσσερεις πυρκαγιές, δέκα ειδικές εξυπηρετήσεις και τέσσερεις ψευδείς κλήσεις.

  • Ώρα 10.45. Πυρκαγιά έκτασης επτά δεκαρίων, περίπου, από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, χαρουπόδεντρα και κωνοφόρα δέντρα σε περιοχή μεταξύ των χωριών Άγιος Αμβρόσιος και Κυβίδες. Ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Βοήθεια και από Ταμείο Θήρας με ένα Φ.Π.Μ με το πλήρωμά της. Τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
  • Ώρα 13.30. Διάσωση ζωής στην οδό Χρυσοσπηλιώτισσας  στο χωριό Κάτω Δευτερά, πλησίον της εκκλησίας Αγίου Νικολάου. Άτομο κατέπεσε σε σηπτικό λάκκο οικίας βάθους δώδεκα μέτρων με λύματα (υποχώρησε η επιφάνεια του λάκκου). Ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ανασύρθηκε με τη χρήση διασωστικών εργαλείων και της ειδικής εξάρτυσης (τριπόδι ARIZONA) και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, τοποθετήθηκε σε φορείο διάσωσης και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου Λευκωσίας.
  • Ώρα 14.30. Πυρκαγιά σε δύο σταθμευμένα ακινητοποιήμενα οχήματα μάρκας Hyundai και Mercedes  σε αυλή οικίας στο χωριό Συλίκου. Ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Μονιάτη με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα έκτασης μισού δεκαριού από ξηρά χόρτα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα ξηρά χόρτα και επεκτάθηκε στα οχήματα.
  • Ώρα 14.39. Ανταπόκριση σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφ. Νίκαιας (παρακαμπτήριος δρόμος Νοσοκομείου). Όχημα μάρκας Mitsubishi Pajero  παρέκκλινε της πορείας του και κατέπεσε από υπερυψωμένο δρόμο σε χωράφι με ελαιόδεντρα (βάθος 5 μέτρα). Ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού με δύο ομάδες και δύο οχήματα διάσωσης.  Ένα άτομο αποπαγιδεύτηκε χωρίς τη χρήση διασωστικών εργαλείων, τοποθετήθηκε σε φορείο ακινητοποίησης, ανασύρθηκε στον δρόμο πιο πάνω και στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λεμεσού. Δεύτερο άτομο που επέβαινε στο όχημα εξήλθε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
  • Ώρα 23.30. Πυρκαγιά σε όχημα μάρκας MITSUBISHI LANCER το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο παρά το γήπεδο του Χωριού Αγγλισίδες. Ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την ΕΜΑΚ με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε δέντρα παρακείμενης οικίας. Τη σκηνή του επεισοδίου παρέλαβε η Αστυνομία  και θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς σήμερα.
  • Ώρα 06.26. Πυρκαγιά σε αίθουσα κατηχητικού της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στην οδό Αναπαύσεως στη Λεμεσό. Ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικό Σταθμό Λεμεσού με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Από την πυρκαγιά εκτεταμένες ζημιές έπαθε ο εξοπλισμός της αίθουσας και η ηλεκτρική εγκατάσταση. Από τους καπνούς επηρεάστηκε η βαφή των τοίχων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από άχρηστα υλικά και παλαιά στρώματα που εφάπτονταν εξωτερικά της αίθουσας. 

 

ΣΣ/ΕΧΡ