Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-06-2020 15:42

Υποβολή αίτησης στην η-Υπηρεσία του Τμήματος Γεωργίας «Αίτηση Εγγραφής στο Μητρώο Εξοπλισμού Εφαρμογή Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων ΦΠ»

Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων από την 1η Ιουλίου 2020 για εγγραφή στο Μητρώο Εξοπλισμού Εφαρμογής Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων (ΦΠ) μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας ΑΡΙΑΔΝΗ.

Με βάση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ορθολογική Χρήση των ΦΠ, αίτηση υποχρεούνται να υποβάλουν οι κάτοχοι εξοπλισμού εφαρμογής φυτοπροστατευτικών προϊόντων και να δηλώσουν όλο τον εξοπλισμό που βρίσκεται στην κατοχή τους, με εξαίρεση τους επινώτιους ψεκαστήρες.   

Επισημαίνεται ότι η εγγραφή στο Μητρώο Εξοπλισμού Εφαρμογής ΦΠ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους τους κατόχους εξοπλισμού και θα απαιτείται κατά την έκδοση / ανανέωση του Πιστοποιητικού Κατάρτισης Επαγγελματία Χρήστη ΦΠ, το οποίο σύντομα θα ενταχθεί στο σύστημα ΑΡΙΑΔΝΗ και για το οποίο θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τη σχετική πληροφόρηση και οδηγίες για ορθή υποβολή της αίτησης από την Ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωργίας, στην οποία είναι αναρτημένος ο οδηγός συμπλήρωσης της αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο.

Επιπλέον, για πληροφορίες σχετικά με την Εγγραφή και Ταυτοποίηση στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας (Αριάδνη) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην σχετική ιστοσελίδα
https://eservices.cyprus.gov.cy/EL/Pages/LearnMore.aspx

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στον Κλάδο Ελέγχου Αγροχημικών και Ζωοτροφών, στα τηλέφωνα 22408643, 22408633, 22408642.


(ΝΝ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα