Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-04-2018 16:22

Νέο Σχέδιο Ένταξης ατόμων με σοβαρές αναπηρίες σε προγράμματα υποστηριζόμενης διαβίωσης

Το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις στα πλαίσια του Σχεδίου Ένταξης Ατόμων με σοβαρές αναπηρίες σε Προγράμματα Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Σκοπός του Σχεδίου είναι η υποστήριξη ατόμων με σοβαρές αναπηρίες που χρειάζονται εξειδικευμένες υπηρεσίες για να διαβιούν ενσωματωμένα μέσα στην κοινότητα με ασφάλεια, αξιοπρέπεια, ποιότητα ζωής, ανάπτυξη δεξιοτήτων και μέγιστη αυτονομία, μέσω της ένταξης τους σε προγράμματα υποστηριζόμενης διαβίωσης.

 «Δικαιούχοι»  του Σχεδίου είναι άτομα με σοβαρές αναπηρίες, Κύπριοι πολίτες και Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι έχουν κατά την αμέσως προηγούμενη περίοδο των πέντε (5) ετών που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης, νόμιμη και συνεχή διαμονή στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και αλλοδαποί με αναγνωρισμένο καθεστώς πρόσφυγα ή συμπληρωματικής προστασίας και πληρούν όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες του Σχεδίου.

Οι πληροφορίες, τα έντυπα αιτήσεων και οι περαιτέρω λεπτομέρειες υποβολής των αιτήσεων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες.(www.mlsi.gov.cy/dsid).

------------------------------

ΜΠ/ΕΙ