Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-05-2018 10:39

Την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των κρατουμένων με τα παιδιά τους, προωθεί το Τμήμα Φυλακών μέσω της προβολής της ταινίας «Φερδινάνδος»

 Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών ανακοινώνει την προβολή της παιδικής ταινίας «Φερδινάνδος», στο Θέατρο του Τμήματος Φυλακών ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας του Παιδιού την 1η Ιουνίου. Την ταινία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κρατούμενοι μαζί με τα παιδιά τους.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου του Τμήματος Φυλακών για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των κρατουμένων με τα παιδιά τους, καθώς και την ανάπτυξη των οικογενειακών δεσμών. Παράλληλα, συμβάλλει στην υγιή πνευματική και συναισθηματική καλλιέργεια των κρατουμένων και των παιδιών τους.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Φερδινάνδου, ενός μικρού ταύρου που αγαπούσε τα λουλούδια, είχε μάθει να ζει με τους ανθρώπους και σιχαινόταν τις ταυρομαχίες. Μία μέρα όμως, μετά από ένα μοιραίο λάθος, θα πιαστεί αιχμάλωτος ως επικίνδυνο κτήνος και θα βρεθεί να προπονείται για την αρένα. Εκεί θα γνωρίσει μία παρέα άλλων ταύρων που έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους, αλλά και ένα άλλο ζώο που θέλει να τον κάνει πρωταθλητή. Πρόκειται για ταινία η οποία πραγματεύεται οικολογικά και φιλοζωικά μηνύματα και τονίζει τις έννοιες της διαφορετικότητας, καθώς και της πραγματικής αλήθειας που μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό που συνήθως φαίνεται. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 15 ετών.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει τις ακόλουθες ημερομηνίες:

1η Προβολή Παρασκευή 1η Ιουνίου και ώρα 17:00 (Πτέρυγα 3-Γυναικών).

2η Προβολή Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 10:00 (Πτέρυγες 1A-2A-2B).

3η Προβολή Κυριακή 3 Ιουνίου και ώρα 10:00 (Πτέρυγες 5-8 και 9).

Η διάρκεια της προβολής είναι 90 λεπτά.

Καλούνται οι οικογένειες των κρατουμένων με παιδιά ηλικίας από 3 έως και 15 ετών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ταινία, να επικοινωνούν τηλεφωνικώς για διευθέτηση και κράτηση θέσης, στο τηλέφωνο 22406181, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 28 Μαΐου 2018.

 (ΜΛ)