Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-05-2018 10:56

Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού «Η Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση»

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να χαιρετίσω την τελετή βράβευσης του 10ου διαγωνισμού «Η Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση» και να βραβεύσουμε τους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν αλλά και να κάνουμε μια αναδρομή στη δεκάχρονη πορεία του διαγωνισμού.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν και είναι, από το ξεκίνημά του το 2008, να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες μας να έρθουν σε επαφή με την έννοια της παραγωγικότητας και τους παράγοντες που την επηρεάζουν και να συμβάλει στην εκ μέρους τους διαμόρφωση μιας θετικής στάσης και συμπεριφοράς σε σχέση με την παραγωγικότητα.

Η αλλαγή στάσεων, αντιλήψεων και, κυρίως, συμπεριφορών δεν επιτυγχάνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά, αντίθετα μέσα από μακροχρόνιο σχεδιασμό και συστηματικές παρεμβάσεις. Από τα δείγματα δουλειάς που βλέπουμε κάθε χρόνο, μέσω των εργασιών που υποβάλλονται από τις ομάδες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, καθίσταται σαφές ότι ο διαγωνισμός επιτυγχάνει τον στόχο του, οδηγεί σε αξιόλογα αποτελέσματα και αφήνει μια θετική σφραγίδα στους μαθητές και στις μαθήτριες μας καλλιεργώντας χρήσιμες δεξιότητες και ορθές πρακτικές.

Με τα εφόδια αυτά οι μαθητές και οι μαθήτριες μας εισέρχονται στην αγορά εργασίας ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες και συμβάλλουν ουσιαστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας του τόπου μας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του κοινωνικού συνόλου.

Πιστεύουμε ότι όλοι και όλες, οι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αυτά τα δέκα χρόνια, έχουν αποκομίσει γνώσεις, πληροφορίες και δεξιότητες, οι οποίες τους έχουν γίνει κτήμα και αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής τους. Η επιτυχία οποιουδήποτε εγχειρήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αφοσίωση των συμμετεχόντων σε αυτό.  Έτσι και με τον διαγωνισμό, η επιτυχία του οφείλεται στις προσπάθειες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που συνεργάζονται στενά για να δώσουν στους μαθητές σωστή πληροφόρηση και υποστήριξη, , αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. 

Όλα τα χρόνια διοργάνωσης του Διαγωνισμού οι εκπαιδευτικοί μας αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν μέσω των δράσεων του διαγωνισμού για δική τους επιμόρφωση και για συζήτηση με τους μαθητές για θέματα παραγωγικότητας. Συντόνισαν με ενθουσιασμό τις ομάδες τους, προσέφεραν στους μαθητές τους βιωματικές εμπειρίες και μας έδωσαν εξαιρετικά δείγματα των ικανοτήτων και της δημιουργικότητας τους. Τα εύσημα αποδίδονται, σαφώς, και στα ίδια τα παιδιά που δούλεψαν με πολλή διάθεση και ευρηματικότητα για την ετοιμασία των εργασιών τους. 

Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τις ομάδες που διακρίθηκαν στον φετινό διαγωνισμό και τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτές. Σας καλώ δε, να συνεχίσετε ως πρεσβευτές των καλών πρακτικών και εκτός διαγωνισμού .

Εύχομαι, τέλος, σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις φετινές εξετάσεις τους και καλό καλοκαίρι.

Σημ.: Τον χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεωνο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Χρίστος Μαληκκίδης.  

(ΜΠ/ΑΧ)