Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-05-2018 09:47

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στην ετήσια φιέστα της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ακαδημιών Ποδοσφαίρου

Σήμερα γιορτάζει το μέλλον του ποδοσφαίρου του τόπου μας. Ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των ιστορικών μας καταβολών και της ταυτότητας μας.

Ο Αθλητισμός, από τα αρχαία χρόνια, είναι ένας τρόπος συστηματικής σωματικής καλλιέργεια και δράσης με ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική, με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση, ως επίδοση σε αθλητικούς αγώνες. Το ποδόσφαιρο ιδιαίτερα, είναι το μεγαλύτερο διαδεδομένο άθλημα στον κόσμο. Έτσι και στον τόπο μας το ποδόσφαιρο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως άθλημα αλλά έχει και χιλιάδες υποστηριχτές. Το ποδόσφαιρο  και γενικότερα ο  αθλητισμός ένας κοινωνικός θεσμός ο οποίος αντικατοπτρίζει την κοινωνία, τον πολιτισμό της, αλλά και τις αξίες της.

Βλέποντας τόσα παιδιά και νέους να αφιερώνουν χρόνο και να καλλιεργούν τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες, αλλά και την αυτοπειθαρχία, μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νιώθουμε.  

Ως χώρα έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αναβάθμισή του. Η ενασχόληση παιδιών και νέων με το ποδόσφαιρο, ενδυναμώνει την προσωπική ανάπτυξη τους, αλλά είναι και το καλύτερο εργαλείο πρόληψης ενάντια στα ναρκωτικά, στο αλκοόλ και στην παραβατικότητα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Παγκύπρια Ομοσπονδία Ακαδημιών Ποδοσφαίρου για την δράση της, να συγχαρώ τα παιδιά και νέους για τη συμμετοχή τους και όσους θα βραβευτούν, και βεβαίως τους γονείς, οι οποίοι ενθαρρύνουν και στηρίζουν τα παιδιά τους στην ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο.  

____________

ΜΛ/ΣΧ