Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-05-2018 10:06

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στην τελετή έναρξης της εκστρατείας ενημέρωσης του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου

Στο πλαίσιο της ετήσιας εβδομάδας ενημέρωσης για τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να κηρύξουμε την έναρξη της  εκστρατείας για τις ρευματικές παθήσεις. Μια εκστρατεία, η οποία δεν αφορά μόνο τους ασθενείς και τις οικογένειες τους αλλά την κοινωνία ολόκληρη.

Η σημερινή εκδήλωση αποσκοπεί στην προβολή των προβλημάτων των ασθενών με ρευματοπάθειες, την κοινωνική ένταξή τους, την πρόληψη και την ενημέρωση του κοινού. 

Στο τομέα της υγείας, ο εθελοντισμός και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν αναπτύξει έντονη δράση, συμβάλλοντας σημαντικά τόσο στην καταπολέμηση του αποκλεισμού και στην εφαρμογή σημαντικών προγραμμάτων στήριξης τους όσο στη χάραξη της πολιτικής του κράτους, όπου και έχουν σημαντική συμβολή. Σημαντικός εταίρος του κράτους αναδεικνύεται ο εθελοντισμός και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες με το έργο τους και σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες συμβάλλουν στην αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας.

Η εκστρατεία αυτή δίδει την ευκαιρία μέσω των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της, να ενισχύσουμε τα προγράμματα του Αντιρευματικού Συνδέσμου και να συμβάλουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύνδεσμο και τους εθελοντές για τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν και για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

_____________

ΜΛ/ΣΧ