Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-05-2018 13:21

Χαιρετισμός της Υπουργού Μεταφορών κας Βασιλικής Αναστασιάδου στην τελετή απονομής βραβείων στους διακριθέντες μαθητές του Φιλοτελικού Διαγωνισμού: «Τα ψηφιδωτά της Κύπρου και τα κυπριακά γραμματόσημα»

Είναι με μεγάλη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρίας να απονείμω σήμερα τα βραβεία και τα διπλώματα σε δέκα μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης των δημόσιων γυμνασίων και ιδιωτικών σχολείων, οι οποίοι διακρίθηκαν στον γραπτό Παγκύπριο Μαθητικό Φιλοτελικό Διαγωνισμό της σχολικής χρονιάς 2017–2018.

Ο διαγωνισμός χρηματοδοτήθηκε από το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και διοργανώνεται για 19η συνεχή χρονιά, σε  συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Κυπριακή Φιλοτελική Εταιρία.

Με τον διαγωνισμό αυτό επιτυγχάνεται με ένα ευχάριστο τρόπο πρώτον, η προώθηση και η επιβράβευση της έρευνας και της μελέτης στον τομέα του φιλοτελισμού, και δεύτερον, η επικοινωνία των ιδεών και των αξιών ανάμεσα στα άτομα και τους λαούς. 

Το γραμματόσημο, ως έργο τέχνης με ευρύτερες θεματολογικές διαστάσεις, είναι φορέας  κουλτούρας και πολιτισμού, γι’ αυτό εκτός από τις  επικοινωνιακές του δυνατότητες, προβάλει την Ιστορία των λαών, καλλιεργεί το πνεύμα και την ψυχή, αναπτύσσει την καλαισθησία και ξεκουράζει από το άγχος της καθημερινότητας.

Η σημασία του γραμματοσήμου καθίσταται περισσότερο σημαντική όταν αξιοποιείται από νέους και παιδιά σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, όπως αυτό που επιλέγηκε ως θέμα της φετινής σχολικής χρονιάς και που αφορά στη σχέση του γραμματοσήμου με τη σύγχρονη πολυπολιτισμική κυπριακή κοινωνία.

Συγχαίρω τους αρμόδιους συνεργαζόμενους φορείς: το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και την Κυπριακή Φιλοτελική Εταιρία,  που επέλεξαν αυτό το συγκεκριμένο θέμα το οποίο καλλιεργεί στάσεις και αξίες, όπως η μελέτη και η διαφύλαξη των έργων τέχνης των ψηφιδωτών της Κύπρου, η αλληλοκατανόηση, η ανεκτικότητα, η αλληλογνωριμία και η εκτίμηση ανάμεσα στα άτομα με διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικές γλώσσες και θρησκείες.

Είμαι βέβαιη ότι ο φετινός διαγωνισμός έχει προβληματίσει τους νέους μας.

Συγχαίρω επίσης όλους εσάς, τις μαθήτριες και τους μαθητές, που επιλέξατε εθελοντικά να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό και να ασχοληθείτε με την έρευνα και τη συγγραφή έκθεσης, η οποία τελικά σας οδήγησε στην επιτυχία.

Εύχομαι ολόψυχα η σημερινή επιτυχία σας να σάς οδηγήσει στην αναζήτηση και άλλων επιτυχιών στη ζωή σας, για το καλό το δικό σας και το καλό της Κύπρου μας.

(ΔΚ/ΜΛ)