Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-05-2018 14:34

Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς 2018

«Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Σεπτέμβρης- Νοέμβρης, 2018

Το 2018 έχει αφιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Πολιτιστική Κληρονομιά. Το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 έχει ως στόχο να προβάλει την εκπαιδευτική αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς, να αναδείξει τη συμβολή της στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και να προωθήσει τρόπους διατήρησης και διαχείρισής της, σε επίπεδο εθνικό, περιφερειακό και τοπικό, μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, εντάσσονται φέτος, οι πολιτιστικές δραστηριότητες των Ευρωπαϊκών Ημερών Κληρονομιάς που διοργανώνονται κάθε χρόνο στις Ευρωπαϊκές χώρες και συνοδεύονται από πληθώρα εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις, διαλέξεις, πολιτιστικά δρώμενα κλπ. Στόχος του θεσμού είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γνωρίσει και να εκτιμήσει την πολιτιστική του κληρονομιά.  

Σε αυτό το πλαίσιο, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως συνδιοργανώνει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και προσκαλεί όλες τις Τοπικές Αρχές (Δήμους / Κοινοτικά Συμβούλια) και τα Συμπλέγματα, τις Αναπτυξιακές Εταιρείες και Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, τα μουσεία, τους πολιτιστικούς φορείς, οργανισμούς, σύνολα κ.ο.κ όπως συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Ημερών Κληρονομιάς 2018 στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς» ή/και να εντάξουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των Ευρωπαϊκών Ημερών Κληρονομιάς, με σκοπό την προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης, έξω από τα σύνορα της χώρας, στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο.

Για τη συμμετοχή απαιτείται όπως περιληφθούν τουλάχιστον δύο δράσεις που σχετίζονται με: ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, προβολές, εκθέσεις, παραστάσεις, διαλέξεις, εκδηλώσεις για παιδιά κ.λπ.

Εδώ μπορείτε να βρείτε έντυπο Δήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή, καθώς και κατευθυντήριες οδηγίες και άλλες πληροφορίες. Η συμπληρωμένη Δήλωση Συμμετοχής που βρίσκεται στο Παράρτημα ΙΙ εδώ θα πρέπει να σταλεί στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018.

Στις 4 Ιουνίου, και ώρα 10.00πμ θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική παρουσίαση στα Κεντρικά Γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως στη Λευκωσία (οδός Κινύρα 5-6, 1102) για τους ενδιαφερόμενους. Δήλωση συμμετοχής με ηλεκτρ. ταχυδρομείο mmakridou@tph.moi.gov.cy

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Μαρία Μακρίδου στο τηλέφωνο 22 408174 και κ. Ελεάνα Μαλακτού στο τηλέφωνο 22 408173.

 

-------------------------

 

16/5/2018

ΑΧ/ΕΙ