Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2021 12:49

Συμμετοχή της βουλευτή Ελένης Σταύρου σε συνάντηση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της ΕΕ

Η κα Ελένη Σταύρου, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Věra Jourová (Αξίες και Διαφάνεια), με αντικείμενο συζήτησης το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για τη Δημοκρατία.

Σε παρέμβασή της, η κα Σταύρου χαιρέτισε την κατάρτιση του Σχεδίου, το οποίο σκοπεί στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των δημοκρατικών θεσμών σε εθνικό επίπεδο στους τομείς των εκλογών, της ανεξαρτησίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της πληροφόρησης, υπό το φως και της αυξανόμενης χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας. Η κα Σταύρου τόνισε τη σημασία της ελεύθερης βούλησης των πολιτών, η οποία, όπως ανέφερε, πρέπει να κατοχυρώνεται και να εκφράζεται μέσω των συνταγματικά θεσμοθετημένων διαδικασιών. Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, υπογράμμισε η κα Σταύρου, δεν πρέπει να αποτελεί εργαλείο παραπληροφόρησης, ή αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων που επηρεάζουν αθέμιτα την κοινή γνώμη κατά ατόμων και θεσμών, βλάπτοντας τη δημοκρατία.

Η κα Σταύρου υπέβαλε επίσης ερωτήματα στην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τον ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στην περαιτέρω ανάπτυξη και εφαρμογή του Σχεδίου, σημειώνοντας ότι η προστασία των δημοκρατικών θεσμών είναι μείζονος σημασίας για τα εθνικά κοινοβούλια.

(ΜΓ/ΕΧΡ)