Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-05-2018 19:37

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη στην έναρξη της παρέλασης των Ανθεστηρίων 2018

Με ξεχωριστή χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Δημάρχου και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Γερμασόγειας να παραστώ και να χαιρετίσω την καθιερωμένη παρέλαση των ανθοστολισμένων αρμάτων, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ανθεστηρίων 2018.

Η εκδήλωση αυτή, των χρωμάτων και της χαράς, εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Λεμεσός, Μια Πόλη, O Κόσμος Όλος». Η φετινή διοργάνωση υλοποιείται υπό το σύνθημα «Διαφορετικά Χρώματα, Διαφορετικά Σχήματα, Ένα Μπουκέτο- Η ομορφιά της Διαφορετικότητας» και αποκτά, βεβαίως, ένα συμβολικό χαρακτήρα, που αντικατοπτρίζει τη φυσιογνωμία μιας φιλόξενης πόλης, που σέβεται και αποδέχεται τους ανθρώπους της.

Εδώ και 21 χρόνια ο επιτυχημένος αυτός θεσμός των Ανθεστηρίων αποτελεί μια ξεχωριστή γιορτή, η οποία πέρα από την ομορφιά και την αισιοδοξία που τη χαρακτηρίζει, συνδέεται με την αρχαία παράδοση, αναδεικνύοντας διαχρονικά στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που αναβιώνουν με το πέρασμα των αιώνων. Παράλληλα, προβάλλει τη σημασία και τον καθοριστικό ρόλο της φύσης στη ζωή του ανθρώπου, ενώ ενισχύει σημαντικά το τουριστικό προϊόν και την κινητικότητα στην πόλη της Λεμεσού.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Γερμασόγειας καθώς και στους Δημάρχους, στους Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων και άλλους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μείζονος Λεμεσού για τη στενή συνεργασία, που ανέπτυξαν μεταξύ τους με στόχο την καλύτερη δυνατή διοργάνωση των Ανθεστηρίων 2018.

Θερμά συγχαρητήρια απευθύνω επίσης στους χορηγούς, στα οργανωμένα σύνολα, στα συγκροτήματα που λαμβάνουν μέρος στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων και φυσικά στο κοινό που για άλλη μια χρονιά στηρίζει με την παρουσία του τη διοργάνωση, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της.

Κηρύσσω λοιπόν την έναρξη της σημερινής παρέλασης των ανθοστολισμένων αρμάτων, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων 2018, και εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία για τη συνέχεια.

Η ομορφιά των λουλουδιών και το άρωμα της Άνοιξης, ας συνοδεύει την κάθε μας μέρα, γεμίζοντας μας δύναμη, θετική σκέψη και αισιοδοξία.

Καλή διασκέδαση σε όλους.

(ΙΠ)