Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-06-2018 08:40

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στο Γαλλοκυπριακό σχολείο

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης επισκέφθηκε χθες τις εγκαταστάσεις του Γαλλοκυπριακού σχολείου Λευκωσίας  μαζί με τον  Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο, κ. René Troccaz και τη Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κα Laurence Troccaz.  Τον Υπουργό  ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου ο  Διευθυντής του Σχολείου, κ. Jean-Marie Yhuel  και η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διαχείρισης κ. Έλενα Γρηγορίου.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του  στις εγκαταστάσεις του σχολείου, ο κ. Χαμπιαούρης  ενημερώθηκε συνοπτικά για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τον Υπουργό ότι το Γαλλο-κυπριακό σχολείο αποτελεί ένα από τα 492 σχολεία του Δικτύου Γαλλικών Σχολείων που βρίσκονται σε 137 χώρες με συνολικά 350 000 μαθητές. Στο σχολείο φοιτούν σήμερα 270 μαθητές εκ των οποίων 50% είναι Κύπριοι,  35% είναι Γάλλοι και 15% άλλων εθνικοτήτων.

 Το  πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την τελευταία τάξη του Λυκείου, στη βάση των προγραμμάτων σπουδών της Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας και  το σχολείο παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα εκπαίδευσης στα Γαλλικά και στα Ελληνικά με ενισχυμένη την αγγλική γλώσσα.

Σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του σχολείου, ο κ. Χαμπιαούρης  παρέδωσε αριθμό βιβλίων, δωρεά του Υπουργείου.

Ο Υπουργός  χαιρέτισε το εξαιρετικό επίπεδο διδασκαλίας του σχολείου και   υπογράμμισε ότι η δημιουργία του σχολείου αυτού αποτελεί ένδειξη της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας. Επεσήμανε επίσης ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει το σχολείο, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, ώστε να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας σημείωσε ότι το σχολείο είναι το σύμβολο των άριστων σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου και ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία τις κυπριακές Αρχές και τον Υπουργό Παιδείας για την άψογη συνεργασία. 

 (ΙΠ/ΑΜ)