Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-06-2018 12:26

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη στο 3ο Ετήσιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Πολύκαρπος Βλάχος»

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στο 3ο Ετήσιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Πολύκαρπος Βλάχος», που διοργανώνουν από κοινού η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και η ΠΟΕΔ Λεμεσού.

Η σημερινή εκδήλωση, η οποία έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, πραγματοποιείται εις μνήμην του αείμνηστου Προέδρου της Ομοσπονδίας Λεμεσού και Αναπληρωτή Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας, Πολύκαρπου Βλάχου. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, εκπαιδευτικοί και γονείς συναντιούνται ποδοσφαιρικά για να τιμήσουν τη μνήμη και την εθελοντική δράση ενός αξιαγάπητου ανθρώπου, που πρόσφερε απλόχερα τις υπηρεσίες του για το καλό των μαθητών και της εκπαίδευσης του τόπου μας.

Παράλληλα η συγκεκριμένη διοργάνωση ενισχύει έναν ευγενικό σκοπό, αφού όλα τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των υποδομών των παιδικών κατασκηνώσεων της Ομοσπονδίας Γονέων Λεμεσού «Πολύκαρπου Βλάχου», καθώς, επίσης, για τη φιλοξενία και τη δωρεάν συμμετοχή άπορων μαθητών σε αυτές. 

Ο Πολύκαρπος Βλάχος για δεκαετίες υπήρξε ενεργό μέλος των οργανωμένων γονιών και στήριξε τα παιδιά, τους γονείς και τα σχολεία της Κύπρου από διάφορες επάλξεις. Υπηρέτησε εθελοντικά την κυπριακή εκπαίδευση και κατ’ επέκταση το κοινωνικό σύνολο, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Λεμεσού. Ακέραιος, ευγενικός, χαμογελαστός μα πάνω απ όλα ανθρώπινος, ο Πολύκαρπος Βλάχος, πρόσφερε με ανιδιοτέλεια  ουσιαστικό και πολύπλευρο έργο.

Όραμα και αποστολή του ήταν η αναβάθμιση των σχολείων μας και η παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης στα παιδιά. Εκπροσωπούσε επάξια τους οργανωμένους γονείς και στο πλαίσιο αυτό ανέπτυξε μία στενή και εποικοδομητική συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η οποία αποσκοπούσε πρωτίστως στο καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και γενικότερα της εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του και για τις κατασκηνώσεις της Ομοσπονδίας Γονέων Λεμεσού στις Πλάτρες, στις οποίες φιλοξενούνται κάθε χρόνο μαθητές και μαθήτριες από την επαρχία Λεμεσού και όχι μόνο. Με δική του πρωτοβουλία έγιναν βελτιωτικές προσπάθειες για αναβάθμιση των υποδομών του κατασκηνωτικού χώρου, ώστε τα παιδιά που φιλοξενούνται να μπορούν να απολαμβάνουν την ομορφιά της φύσης σε ποιοτικές συνθήκες διαμονής και σε ένα ευχάριστο και ξέγνοιαστο περιβάλλον.

Το συλλογικό και συναινετικό πνεύμα του Πολύκαρπου Βλάχου σε συνδυασμό με την αξιέπαινη, εθελοντική του δράση, αναμφίβολα θα πρέπει να παραδειγματίζουν όλους εμάς που εργαζόμαστε για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την πρόοδο των παιδιών μας.

Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζουμε και επικροτούμε τέτοιου είδους δράσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επωφελείς για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κυβέρνηση με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ενέκρινε, προ δύο ετών, χορηγία ύψους €30.000, με σκοπό τη συντήρηση των υφιστάμενων χώρων, την επέκταση των εγκαταστάσεων και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, ώστε ο κατασκηνωτικός χώρος να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο, προκειμένου να καλύπτει αποτελεσματικά τα αιτήματα και τις ανάγκες των παιδιών μας. Μάλιστα τα συγκεκριμένα έργα με τη συνδρομή και των Οργανωμένων Γονέων ολοκληρώθηκαν και πολύ σύντομα προγραμματίζεται η επίσημη τελετή εγκαινίων τους.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και την ΠΟΕΔ Λεμεσού τόσο για τη σημερινή διοργάνωση όσο και για την αγαστή συνεργασία που αναπτύσσουν μεταξύ τους. Τα θερμά μου συγχαρητήρια εκφράζω, επίσης, στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την εθελοντική συμμετοχή και τη συμβολή τους στην επιτυχία της όμορφης αυτής εκδήλωσης.

___________

ΙΠ/ΣΧ