Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-06-2021 11:59

Υπό πλήρη έλεγχο δασικές πυρκαγιές στις κοινότητες Σταυροκόννου της Επαρχίας Πάφου και Κλήρου της Επαρχίας Λευκωσίας

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφορικά με τις δύο δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες, Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 ανακοινώνει τα εξής:

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4:30 μ.μ. σε περιοχή της κοινότητας Σταυροκόννου στην Πάφο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 6:30μ.μ., αφού έκαψε 2 δεκάρια με ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν πέντε άτομα του Τμήματος Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα, δύο άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα πυροσβεστικό όχημα, δύο άτομα της  Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με ένα πυροσβεστικό όχημα και ένας ιδιωτικός εκσκαφέας.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 6:25μ.μ. εντός της κοινότητας Κλήρου, στη Λευκωσία. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 6:45μ.μ., αφού έκαψε ένα δεκάριο με ξηρά χόρτα και ελαιόδεντρα. Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν οκτώ άτομα του Τμήματος Δασών με τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών διερευνώνται.

Το Τμήμα Δασών κάνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει κάθε ενέργεια που πιθανό να προκαλέσει δασική πυρκαγιά.  

 

ΕΧ

Σχετικά Ανακοινωθέντα