Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-06-2021 07:57

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 29ης Ιουνίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 30ης Ιουνίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 42 κλήσεις για βοήθεια, 25 πυρκαγιές, 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Η ώρα 14.10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε 15 εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αποκάλαμα εντός του πεδίου βολής Καλού Χωριού Λάρνακας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.05. Για το έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και μία φορητή πυροσβεστική μονάδα από το Τμήμα Δασών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς νότια του χωριού Ακουρσός της επαρχίας Πάφου της επιχειρησιακής ευθύνης του Τμήματος Δασών με έξι στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Η ώρα 00.48 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αποκάλαμα σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των χωριών Κελοκέδαρα και Τραχυπέδουλα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πάφου με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Για το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν τρία πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και ένας προωθητής γαιών από την επαρχιακή Διοίκηση καθώς και τα δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης από νωρίς το πρωί.

Η ώρα 01.05 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Mitsubishi Pajero το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης οικίας στο χωριό Κοφίνου. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημίες Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την ΕΜΑΚ με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.20. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΓ/ΕΧΡ)