Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-06-2018 16:30

Διαπιστευτήρια νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αντώνης Τουμαζής επέδωσε στις 20 Ιουνίου 2018 τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Xi Jinping.

Κατά την επίσημη τελετή, ο κ. Xi Jinping καλωσόρισε τον νέο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα του και διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος Xi εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Κύπρου και Κίνας. Εξέφρασε, περαιτέρω, τη βεβαιότητα ότι οι σχέσεις των δύο χωρών  θα συνεχίσουν να ακμάζουν τα επόμενα χρόνια σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο. Σημείωσε δε, ότι σημαντικό πεδίο αλληλοκατανόησης και συνεργασίας των λαών αποτελεί η πολιτιστική ανταλλαγή μέσω των διαπροσωπικών επαφών των ανθρώπων.

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τουμαζής επιβεβαίωσε τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Xi για την ετοιμότητα της Κυπριακής Κυβέρνησης για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για τη στάση αρχών που τηρεί στο Κυπριακό. Κλείνοντας, σημείωσε ότι ενδεχόμενη επίσκεψη του Προέδρου Xi στην Κύπρο θα αποτελούσε ένα σημαντικό, ιστορικό ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών.

(ΜΧ/ΜΛ/ΕΙ)