Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-12-2021 11:32

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Γαλλοκυπριακό σχολείο

Πρ. Προδρόμου: Η Κυβέρνηση στηρίζει συνεχώς το Γαλλοκυπριακό σχολείο, με τη φετινή επέκταση για φιλοξενία μαθητών/τριών από τον Λίβανο και τη δημιουργία παραρτήματος στη Λεμεσό

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε, μαζί με την Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο κα  Salina Grenet-Catalano, το Γαλλοκυπριακό σχολείο, το οποίο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Είμαστε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό σχολείο. Το σχολείο αυτό αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα της πολύ στενής συνεργασίας της χώρας μας με τη Γαλλία.

Μέσα στο Γαλλοκυπριακό σχολείο διαμορφώνονται οι αυριανοί πολίτες. Είτε Ελληνοκύπριοι είτε Γάλλοι είτε με άλλες καταβολές, σύγχρονοι Ευρωπαίοι πολίτες που αντικατοπτρίζουν τον στόχο της πολυγλωσσίας στην εκπαίδευση. Το σχολείο αυτό προετοιμάζει αυριανούς πολίτες που εφοδιάζονται με όλες τις γνώσεις, για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Είναι με ικανοποίηση που φέτος μπορέσαμε να στηρίξουμε το σχολείο, γιατί παίζει ακόμα ένα ιδιαίτερο ρόλο, έχοντας κατορθώσει να υποδεχθεί παιδιά από τον Λίβανο, στηρίζοντας τη φίλη χώρα.

Στο σχολείο φοιτούν σήμερα περίπου 450 μαθητές/μαθήτριες και η Κυπριακή Κυβέρνηση φρόντισε να παρέχει όλα όσα χρειάστηκαν, με επέκταση των εγκαταστάσεων, αλλά και εξοπλισμό, ούτως ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να υποδεχτούμε μαθητές και μαθήτριες από τον Λίβανο που αντιμετωπίζει δύσκολες περιστάσεις. Είχαμε μια αύξηση του μαθητικού πληθυσμού στο Γαλλοκυπριακό σχολείο κατά σχεδόν 50% φέτος.

Χαίρομαι γιατί στην περιοχή μας, στην Ανατολική Μεσόγειο, η Κύπρος μπορεί να λειτουργεί ως χώρα φιλοξενίας και δίνει το μήνυμα της συνεργασίας στην ανάγκη, όπως αυτή την ώρα συμβαίνει με τον Λίβανο. Η Γαλλική Γλώσσα μάλιστα γίνεται το διεθνές όχημα για τη συνύπαρξη και για τη μύηση στις κοινές αξίες του ευρωπαϊκού μας χώρου.

Σημειώνω, τέλος, ότι σε συνεργασία με το Γαλλοκυπριακό σχολείο, τη Διαχειριστική Επιτροπή και τη Γαλλική Πρεσβεία εργαζόμαστε για την επέκταση και στη Λεμεσό, με τη λειτουργία παραρτήματος του σχολείου από τον Σεπτέμβριο του 2022».

ΙΠ