Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-06-2018 12:17

Στην Αίγυπτο για την τελική φάση της αεροναυτικής άσκησης «ΜΕDUSA 1/2018» μεταβαίνει ο Υπουργός Άμυνας

Στην Αίγυπτο για να παρακολουθήσει την τελική φάση της αεροναυτικής άσκησης «ΜΕDUSA 1/2018» μεταβαίνει ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, αποδεχόμενος πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας της χώρας.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αλεξάνδρειας, στην παρουσία των Υπουργών Άμυνας της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Στην άσκηση συμμετέχουν αεροναυτικά μέσα από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, συμμετέχει το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», ομάδα υποβρυχίων καταστροφών και παρατηρητές.

Η συμμετοχή της Κύπρου στην άσκηση αποτελεί τη μεγαλύτερη από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετοχή της σε άσκηση ξένης χώρας, με ναυτικά μέσα. Κατά την τελική φάση, θα γίνει ρίψη πυρών επιφανείας, βολές κατευθυνόμενων βλημάτων σε στόχο αέρος, αεροπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις επιθετικών ελικοπτέρων, αμφίβια ενέργεια και ρίψη αλεξιπτωτιστών.

Στην Αίγυπτο ο κ. Αγγελίδης θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη και τον Διοικητή Ναυτικού, Πλοίαρχο Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Κατά τις εκεί συναντήσεις της κυπριακής αντιπροσωπείας σε διμερές και τριμερές επίπεδο, θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων με την Αίγυπτο και των τριμερών σχέσεων με την Ελλάδα και την Αίγυπτο, ενώ θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η περιφερειακή ασφάλεια, καθώς και η θαλάσσια και ενεργειακή ασφάλεια στην  Ανατολική Μεσόγειο.

Την κυπριακή αντιπροσωπεία θα συνοδεύει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κάιρο.

(ΜΛ)