Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-02-2022 12:32

Δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στον Τύπο

 

  • Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στην Κύπρο τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου και τη συνοδεία του.   
  • Η παρούσα επίσκεψη του Sir Lindsay Hoyle στην Κύπρο, που είναι και η πρώτη επίσημη επίσκεψη του στο εξωτερικό, αλλά και η πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων στην Κύπρο, υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σχέση που συνδέει την Κυπριακή Δημοκρατία με το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και την κοινή μας βούληση να εργαστούμε για την περαιτέρω ενδυνάμωση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων.
  • Με τον ομόλογό μου συμφωνήσαμε στην  αύξηση των διακοινοβουλευτικών ανταλλαγών σε διάφορα επίπεδα, καθώς και στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, γιατί μόνο με συλλογική δράση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μικρές και μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.
  • Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων για τις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, επαναβεβαιώνοντας  την ακλόνητη προσήλωση και δέσμευσή μας στη διαδικασία των συνομιλιών, οι οποίες επιθυμούμε να επαναρχίσουν το συντομότερο, με στόχο την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προς όφελος ολόκληρου του Κυπριακού λαού, ιδιαίτερα των νέων μας.
  • Με τον Sir Lindsay Hoyle ανταλλάξαμε απόψεις για τη συνεργασία που συνεχίζει να αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών και στη μετά το Brexit εποχή σε πλειάδα τομέων με ειδικότερη αναφορά στους τομείς της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και του τουρισμού. Συζητήσαμε επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή, αλλά και θέματα που άπτονται της ενίσχυσης του κράτους δικαίου περιλαμβανομένης της αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης και των «ψευδών ειδήσεων». 
  • Είμαι βέβαιη ότι, μέσα από μια ενισχυμένη συνεργασία, τόσο στο διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου και άλλων διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών, στους οποίους συμμετέχουν τα Κοινοβούλιά μας, μπορούμε να κάνουμε πολλά, αναδεικνύοντας έτσι την πρόσθετη αξία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.
  • Καλωσορίζω και πάλι τον Sir Lindsay Hoyle και τους συνεργάτες του στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τους εύχομαι μια ευχάριστη παραμονή στην Κύπρο.

(ΝΓ/ΣΧ)