Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-06-2018 19:29

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στην τελετή αποφοίτησης του Γυμνασίου – Λυκείου «Τέρρα Σάντα»

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι και φέτος στην τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου – Λυκείου «Τέρρα Σάντα» μεταφέροντας σε όλους τον θερμό χαιρετισμό και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Είχατε άλλη μια δημιουργική και επιτυχή χρονιά που ικανοποίησε σίγουρα τους στόχους και τις προσδοκίες της Διεύθυνσης και του καθηγητικού προσωπικού του ιδρύματος για προετοιμασία και δημιουργία υπεύθυνων πολιτών, στο πλαίσιο των βασικών αρχών του που είναι η αρετή, η επιμέλεια και η δημιουργικότητα.

Το Κολλέγιο «Τέρρα Σάντα» έχει μια μακράν ιστορία και παράδοση αποτελώντας σήμερα το λίκνο του πνεύματος και του πολιτισμού ενός εκλεκτού μέρους της κυπριακής κοινωνίας.  Απαρχή, ήταν η ίδρυση του από Φραγκισκανούς μοναχούς το 1646 στην εντός των τειχών περιοχή της Λευκωσίας.

Σε αυτά τα 372 χρόνια της λειτουργίας του, το Κολλέγιο «Τέρρα Σάντα» προετοίμασε πράγματι εκατοντάδες απόφοιτους για τα πανεπιστήμια, οι οποίοι εμπλούτισαν στη συνέχεια την κοινωνία μας, αναλαμβάνοντας θέσεις και υπηρετώντας λειτουργήματα που βοήθησαν σημαντικά στην πρόοδο και την προκοπή του λαού μας. 

Ιδιαίτερα θα ήθελα να επισημάνω τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του Κολλεγίου «Τέρρα Σάντα», αφού φοιτούν σε αυτό, πέραν του μεγάλου αριθμού Ελληνοκυπρίων μαθητών, και μαθητές από τις θρησκευτικές ομάδες των Μαρωνιτών, των Λατίνων και των Αρμενίων. Η επιτυχημένη συνεργασία και συνύπαρξη ανάμεσα στα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκευτικών αντιλήψεων, είναι μια πολύ σημαντική προσφορά του Κολλεγίου που εκτιμούμε ιδιαίτερα, έχοντας υπόψη τον ευρύτερο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της κοινωνίας μας.

Οι θρησκευτικές ομάδες της Κύπρου αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του λαού μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω για ακόμη μια φορά ότι η στήριξη και υποστήριξη των αναγκών των σχολείων, στα οποία η παρεχόμενη παιδεία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη συνοχή και τη διατήρηση της κάθε θρησκευτικής ομάδας, κατέχει σημαντική θέση στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας προσωπικά.

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Γενικό Διευθυντή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου «Τέρρα Σάντα» Father Zacheusz Dulniok, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου κ. Ευαγόρα Αριστοτέλους και όλους τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του σχολείου, για την αγάπη και την αφοσίωσή τους στην αποστολή και το καθήκον τους, ιδιαίτερα για το σημαντικό έργο που επιτελούν, το οποίο στέλνει μηνύματα επιτυχημένης συνεργασίας και συνύπαρξης ανάμεσα στα παιδιά.

Θερμά συγχαρητήρια και στον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λυκείου για την πρόθυμη, ανιδιοτελή και συνεχή προσφορά τους στο έργο του Κολλεγίου.

Σας διαβεβαιώνω ότι η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό σας, σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλετε για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο και αφορά, τόσο στην προσωπική όσο και στην μαθησιακή τους πρόοδο, καλλιεργώντας ταυτόχρονα αρχές και αξίες που είναι σημαντικές για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Ευχή όλων μας είναι βεβαίως, να δημιουργηθούν στον τόπο μας οι συνθήκες εκείνες που θα δώσουν μεγαλύτερη προοπτική και ελπίδα στη νέα γενιά, συνθήκες ελευθερίας, ασφάλειας, δημοκρατίας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της νήσου. Και τέτοιες συνθήκες μπορούν να δημιουργηθούν με την επίτευξη μιας λύσης του Κυπριακού, η οποία θα επανενώνει την πατρίδα μας, θα τερματίζει την κατοχή και θα διασφαλίζει την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών των Κυπρίων, χωρίς εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα, και χωρίς κατοχικούς στρατούς.

Αγαπητοί τελειόφοιτοι,

Έχετε κλείσει ένα πρώτο σημαντικό κύκλο της ζωής σας φοιτώντας σε ένα σχολείο για το οποίο πρέπει να είστε υπερήφανοι. Σε ένα σχολείο σύγχρονο, πολυπολιτισμικό, ευρωπαϊκό και ανθρώπινο, με μακρά και πλούσια ιστορία και παράδοση. Αλλά και με  δάσκαλους προσοντούχους, απόφοιτους Αμερικανικών, Ελληνικών και Αγγλικών Πανεπιστημίων, άριστα καταρτισμένους στους τομείς τους.

Με τη στήριξη και των γονιών σας, έχετε αποκτήσει τα καλύτερα εχέγγυα για να μπείτε στον επόμενο κύκλο της ζωής σας, αυτόν της φοίτησής σας σε ανώτερες και ανώτατες σχολές, τον οποίο με επιτυχία, είμαι σίγουρος, θα ολοκληρώσετε, ώστε να εξασφαλίσετε όλα εκείνα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για τη συνέχεια στη ζωής σας.

Απόψε λοιπόν, συμμετέχοντας στη μεγάλη σας χαρά για το απολυτήριο του Λυκείου που θα σας απονεμηθεί, ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια. Μείνετε προσηλωμένοι στις αρχές και τις αξίες που σας έδωσε το εξαιρετικό αυτό σχολείο στο οποίο ευτυχήσατε να φοιτήσετε και δώστε τον αγώνα που έχετε μπροστά σας με την ίδια αρετή, επιμέλεια και δημιουργικότητα που σας εμφύσησαν οι δάσκαλοι σας. Και είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχετε.

Απευθυνόμενος στους γονείς σας, οι οποίοι στάθηκαν και στέκονται καθημερινά στο πλευρό σας και μοιράζονται τις αγωνίες και τις ελπίδες σας, θέλω να τους εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πρόοδό σας, η οποία βασίζεται στη συνεχή στήριξη, τη συμπαράσταση, την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση τους.

Αγαπητοί μου γονείς,

εύχομαι καλή σταδιοδρομία στα παιδιά σας και κάθε επιτυχία στις προσπάθειές τους για ένα λαμπρό και δημιουργικό μέλλον.

Το ίδιο θερμές είναι και οι ευχές μας προς τα παιδιά που θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στις επόμενες τάξεις του σχολείου. Όλα να πηγαίνουν καλά με τη φοίτησή τους και να έχουν τη δύναμη, την ελπίδα και την προοπτική να πραγματώσουν τα όνειρά τους.

____________

ΡΜ/ΜΛ/ΣΧ