Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-06-2018 08:38

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 28ης Ιουνίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 29ης Ιουνίου2018 ανταποκρίθηκε σε 35 κλήσεις για βοήθεια, είκοσι τρεις πυρκαγιές και δώδεκα ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 15.40 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα παρά το χωριό Τσάδα στη Πάφο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και στον χώρο έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Ανταποκρίθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την πόλη και την επαρχία Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 19.05. Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλαν μία φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου θήρας, ένα βυτιοφόρο όχημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Τσάδας, καδενοφόρο όχημα και εκσκαφείς καθώς επίσης και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Ένα κτηνοτροφικό υποστατικό και μεμονωμένες κατοικίες οι οποίες βρίσκονταν στην περιοχή προστατεύτηκαν από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου έξι εκταρίων. Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 20.58 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση έκτασης δύο εκταρίων και πέραν των 200 φοινικόδεντρων παρά το φυτώριο που εδρεύει στη περιοχή του χωρίου Τραχώνι. Σε δεύτερη εστία η οποία βρισκόταν 500 περίπου μέτρα ανατολικά, κάηκαν δύο δεκάρια από άγρια βλάστηση και σκύβαλα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λεμεσού και ένα των Βρετανικών Βάσεων. Οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο η ώρα 23.45. Κατά τη διάρκεια της νύκτας δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στην περιοχή. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 00.30 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα τύπου Van, μάρκας Citroen Βerlingo το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Αγίου Δομετίου στην Κοκκινοτριμιθιά. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον πυροσβεστικό σταθμό Λακατάμιας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.49. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΓ)