Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-06-2018 10:45

Τα 50 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Κύπρου και Ισπανίας γιορτάστηκαν σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Κύπρου στην Μαδρίτη

Η Πρεσβεία της Κύπρου στη Μαδρίτη διοργάνωσε, στo πλαίσιο της Συμφωνίας για την Πολιτιστική, Εκπαιδευτική και Επιστημονική Συνεργασία Κύπρου – Ισπανίας, τη συναυλία «Διασταυρωμένα πάθη» (‘Pasiones Cruzadas’) της Κύπριας υψίφωνου Βιβιάνας Γιαννάκη, συνοδευόμενης από τον Αργεντινό κλασσικό κιθαρίστα Mariano Gil.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρέσβειρα της Κύπρου στην Ισπανία κα Κούλα Σοφιανού, η οποία τόνισε τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν τις δύο χώρες, καθώς και τις σχέσεις που ανάγονται από αρχαιοτάτων χρόνων, με ειδική αναφορά στην ισπανική παρουσία στην Κύπρο την εποχή του Μεσαίωνα.

Η κα Πρέσβειρα παρουσίασε επίσης το λογότυπο που διακοσμεί τις εκδηλώσεις για τα 50χρονα των διπλωματικών σχέσεων Κύπρου – Ισπανίας, το οποίο φιλοτέχνησε κατόπιν σχετικού διαγωνισμού η 13χρονη Λάουρα, μαθήτρια του ειδικού σχολείου που λειτουργεί στο παιδικό νοσοκομείο Niño Jesús, της Μαδρίτης. 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Ευρώπης του Ισπανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ΕΕ και Συνεργασίας κ. Juan López-Herrera, σε χαιρετισμό του, επεσήμανε τους στενούς φιλικούς δεσμούς των δύο χωρών, τον μισό αιώνα διπλωματικών σχέσεων Κύπρου – Ισπανίας, τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της ΕΕ, καθώς και τον κοινό μεσογειακό χώρο που ενώνει Κύπρο και Ισπανία από την αρχαιότητα.

Η αίθουσα συναυλιών της Ανώτατης Σχολής Λυρικού Τραγουδιού της Μαδρίτης ήταν κατάμεστη και διπλωμάτες και πλήθος κόσμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μεσαιωνικά τραγούδια από τις δύο άκρες της Μεσογείου.

(ΜΛ)