Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-06-2018 16:03

Τελετή Βράβευσης διακριθέντων μαθητών/τριών και σχολείων σε Παγκύπριους, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους διαγωνισμούς κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διοργάνωσε σήμερα στην Αίθουσα Τελετών του Υπουργείου, εκδήλωση για τη βράβευση διακριθέντων μαθητών/τριών και σχολείων σε Παγκύπριους, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους διαγωνισμούς Βιολογίας, Γεωγραφίας, Επιστήμης και Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία της Επιθεώρησης Φυσιογνωστικών/ Βιολογίας/Γεωγραφίας Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως:

«Η αναγνώριση και η βράβευση των αρίστων αποτελεί έκφραση πολιτισμού και ταυτόχρονα υποχρέωση κάθε πνευματικά και πολιτισμικά ανεπτυγμένης κοινωνίας. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν βραβεύονται οι νέοι, που ξεχωρίζουν για το ήθος, την προσπάθεια, τις εξαιρετικές επιδόσεις και την αφοσίωση σ’ ένα σκοπό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διάκρισή τους έχει καταστεί παράδειγμα θέλησης, δημιουργίας και αριστείας, αναδεικνύοντας υγιή πρότυπα που μπορούν λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας ενάντια στις σύγχρονες προκλήσεις και τα προβλήματα της κοινωνίας....

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο της συντελούμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και ακολουθώντας μια επιστημονικά τεκμηριωμένη εκπαιδευτική πολιτική, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και προαγωγή της Βιολογίας, σύμφωνα με τα σύγχρονα διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα..…

Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, υπηρετούμε με σθένος την πεποίθηση ότι η επένδυση στη γνώση δίνει στους νέους μας τις ευκαιρίες που δικαιούνται, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής που οραματιζόμαστε για το αύριο. Ως εκ τούτου, θα στηρίζουμε τη διαδρομή των μαθητών μας προς την επιτυχία και την καταξίωση.»  

Ο κ. Υπουργός συνεχάρη την Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών/Βιολογίας/ Γεωγραφίας, την Βιολογική Εταιρεία Κύπρου και τον Γεωγραφικό Όμιλο που σε αγαστή συνεργασία, προωθούν την ανάπτυξη της Βιολογίας και Γεωγραφίας στην πατρίδα μας καθώς και τους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς που με τις διεθνείς επιτυχίες τους κάνουν περήφανο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού επέδωσε μετάλλια, τιμητικά διπλώματα και βραβεία σε μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στους πιο κάτω Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς Βιολογίας, Γεωγραφίας και Επιστήμης:

  1. Ένα (1) χάλκινο μετάλλιο από την 14η Διεθνή Ολυμπιάδα Επιστήμης Νέων (IJSO), που διεξήχθη στο Arnhem-Nijmegen της Ολλανδίας, από τις 2-12 Δεκεμβρίου 2017.
  2. Ένα (1) χάλκινο μετάλλιο και ένα (1) έπαινο από την 28η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO) 2017, που διεξήχθη στο Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου, 23-30 Ιουλίου 2017.
  3. Δύο (2) χάλκινα μετάλλια από την 14η Διεθνή Ολυμπιάδα Γεωγραφίας 2017, που διεξήχθη στο Βελιγράδι της Σερβίας, από τις 2-8 Αυγούστου 2017.
  4. Δύο (2) χάλκινα μετάλλια από την 16η Ολυμπιάδα Επιστήμης Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUSO), που έλαβε χώρα στη Λιουπλιάνα της Σλοβενίας, 28 Απριλίου - 5 Μαΐου 2018.

Ακολούθησαν βραβεύσεις μαθητών, μαθητριών και σχολείων σε Παγκύπριους διαγωνισμούς Βιολογίας, Γεωγραφίας και Επιστήμης.

----------------------

ΕΙ