Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-07-2018 08:21

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 5ης Ιουλίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 6ης Ιουλίου2018 ανταποκρίθηκε σε 39 κλήσεις για βοήθεια, 26 πυρκαγιές, δώδεκα ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Η ώρα 08.01 λήφθηκε κλήση για διάσωση ατόμου μετά από πτώση οχήματος εντός του υδατοφράκτη «Ταμασσού». Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ο οδηγός του οχήματος ο οποίος ήταν παγιδευμένος κάτω από το όχημα από το βράδυ της προηγούμενης μέρας, αποπαγιδεύτηκε από το πλήρωμα του ασθενοφόρου πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το όχημα ανασύρθηκε από τα όρια του φράκτη με τη χρήση βαρούλκου του οχήματος διάσωσης και μεταφέρθηκε σε ασφαλές έδαφος.

Η ώρα 09.56 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αριθμό πεύκων, ελαιόδεντρων και χαρουπόδεντρων σε χαράδρες και δύσβατες περιοχές παρά το χωρίο Αψιού της επαρχίας Λεμεσού. Η πυρκαγιά βρίσκεται στην περιοχή ευθύνης του Τμήματος Δασών. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προς βοήθεια του Τμήματος Δασών τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και δεκαπέντε πυροσβέστες. Επίσης εργάστηκαν οκτώ πτητικά μέσα και ερπυστριοφόρα οχήματα για διάνοιξη διόδων στις επίγειες δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν στην πυρκαγιά επιπρόσθετα από τις δυνάμεις του Τμήματος Δασών και δύο πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η ώρα 13.27 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε περιοχή των χωριών Βίκλας - Κλωνάρη της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς υπαίθρου και δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών. Επίσης εργάστηκαν τέσσερα εναέρια μέσα (δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών). Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.37 και κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου έξι δεκαρίων. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από δημιουργία σπινθηρισμών λόγω εργασίας χορτοκοπτικής μηχανής συνεργείου που προέβαινε σε καθαρισμό χόρτων  στην περιοχή.

Η ώρα 11.03 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εμπορευματοκιβώτιο στον δρόμο Παλιομετόχου δίπλα από νεοαναγειρόμενη οικοδομή. Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Περιστερώνας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.32. Από την πυρκαγιά το περιεχόμενο του εμπορευματοκιβωτίου (ηλεκτρικά εργαλεία και υλικά οικοδομής) υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης που γίνονταν εκεί και την ανάφλεξη ξηρών χόρτων.

(ΜΓ)