Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-07-2018 09:54

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 6ης Ιουλίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 7ης Ιουλίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 49 κλήσεις για βοήθεια, 27 πυρκαγιές και 18 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδή κλήση.

Η ώρα 17.36 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Mercedes  SLK  200 το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης της οικίας του ιδιοκτήτη στην οδό Παρισσιάς στον Άγιο Αθανάσιο στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός Αγίου Νικολάου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.15. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη σοβαρές ζημιές στο χώρο της μηχανής, στο μπροστινό καπό και στον ανεμοθώρακα. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. 

Η ώρα 18.10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στην περιοχή «Ελιά του Βατάνη» στην Πέγεια. Ανταποκρίθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός Πάφου και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Πέγειας με 3 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα η ώρα 19.01. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέβαλαν επίσης 2 φορητές πυροσβεστικές μονάδες της Υπηρεσίας Θήρας και του Κοινοτικού Συμβουλίου. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 3 δεκαρίων. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε αντιληπτή 2η πυρκαγιά σε απόσταση 150 μ. η οποία κατέκαψε ½ δεκάριο ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Τα αίτια των πυρκαγιών εξετάζονται σε συνεργασία με την Αστυνομία χωρίς να αποκλείεται η κακόβουλη πράξη.

Η ώρα 20.11 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στην περιοχή «Ρηνιά» του χωριού Κελλιά στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός Ορόκλινης «Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου» με 1 πυροσβεστικό όχημα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20.36. Με την άφιξη της Πυροβεστικής Υπηρεσίας  διαπιστώθηκαν 3 ξεχωριστές εστίες πυρκαγιάς. Από την πυρκαγιά κάηκαν ξηρά χόρτα και καλαμιώνας μήκους 150 μέτρων  περίπου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

-------------------------

ΕΙ