Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-11-2022 10:21

Συμμετοχή βουλευτών σε αποστολή παρακολούθησης εκλογών της ΚΣ ΟΑΣΕ

Οι βουλευτές κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου (επικεφαλής), κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη και κ. Χρίστος Σενέκης, μέλη της  κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), αναχωρούν αύριο για τις ΗΠΑ για να συμμετάσχουν σε αποστολή παρατηρητών της Συνέλευσης για την παρακολούθηση των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Στην αποστολή συμμετέχουν περισσότεροι από 100 βουλευτές προερχόμενοι από πέραν των 30 συμμετεχόντων Κρατών του ΟΑΣΕ, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τις εκλογές σε σχέση με τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από το Έγγραφο της Κοπεγχάγης του ΟΑΣΕ του 1990.

Στο πλαίσιο της αποστολής, οι παρατηρητές θα τύχουν ενημέρωσης στην Ουάσιγκτον από εκπροσώπους των εκλογικών αρχών της χώρας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και της αποστολής του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ (ODIHR).

Στις 7 Νοεμβρίου, οι Κύπριοι βουλευτές θα μεταβούν σε εκλογικά κέντρα στη Νέα Υόρκη για επί τόπου παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας.


(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)