Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-11-2022 09:14

Συμμετοχή του βουλευτή κ. Κωστή Ευσταθίου στο 10ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνει την Κυριακή στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχει, εκ μέρους της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της ΚΣΣΕ, στις εργασίες του 10ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Δημοκρατία, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 7 και 9 Νοεμβρίου 2022.

Ο κ. Ευσταθίου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση για την ιστορία, την επίγνωση και τη δύναμη της αφήγησης, με στόχο την οικοδόμηση πιο δημοκρατικών, ανθεκτικών και πολύμορφων κοινωνιών, χωρίς αποκλεισμούς. Ο κ. Ευσταθίου θα εξετάσει επίσης και τη διδασκαλία της ιστορίας υπό το πρίσμα της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Γεωργίας, κα Salome Zourabichvili, η Πρωθυπουργός της Ισλανδίας, κα Katrín Jakobsdottir, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, κ. Simon Coveney, βουλευτές-μέλη της ΚΣΣΕ, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής επικοινωνίας και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίοι θα ασχοληθούν με διάφορες επιμέρους θεματικές της δημοκρατικής διαδικασίας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)