Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-11-2022 14:43

Ανοικτή πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση για ένα καλύτερο κοινωνικό κράτος

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 2021-2026, προσκαλούν το κοινό σε παρουσίαση και δημόσια διαβούλευση αναφορικά με το θέμα: «Νέο Σχέδιο Κρατικών Χορηγιών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για τη δημιουργία νέων ή την επέκταση υφιστάμενων δομών παιδικής φροντίδας, καθώς και εξειδικευμένων δομών φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών και ενήλικων ατόμων με ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, στις 9:00πμ στη Δημοσιογραφική Εστία (Λεωφόρος ΡΙΚ 12, 2120 Αγλαντζιά, Λευκωσία) και αναμένεται να διαρκέσει τρεις ώρες.

Το νέο Σχέδιο Κρατικών Χορηγιών εντάσσεται στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ευρύτερο στόχο την οικοδόμηση της Κύπρου του αύριο.

Επιγραμματικά, το νέο Σχέδιο περιλαμβάνει την παραχώρηση κρατικής χορηγίας προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη:

1. Δημιουργία ή/και επέκταση Πολυδύναμων Κέντρων για Παιδιά και Κέντρων Φροντίδας Παιδιών.

2. Δημιουργία ή/και επέκταση δομών φιλοξενίας για παιδιά, εφήβους με διαταραχές διαγωγής και ενήλικα άτομα με ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το υπό διαβούλευση Σχέδιο στις ιστοσελίδες των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας www.mlsi.gov.cy/sws και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας www.dmsw.gov.cy. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής γραπτών σχολίων στο πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσης είναι η 21η Νοεμβρίου 2022 μέχρι τις 12:00μ. Τα σχόλια επί του Σχεδίου αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση director@sws.dmsw.gov.cy

Για δηλώσεις συμμετοχής στη συνάντηση μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2022:

22 406744/745 , director@sws.dmsw.gov.cy

(ΜΓ/ΣΧ)