Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-11-2022 18:08

Αναφορά του Προεδρεύοντα της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Ζαχαρία Κουλία στον θάνατο του πρώην βουλευτή Χριστόδουλου Ταραμουντά

Συνεδρία ολομέλειας 10ης Νοεμβρίου 2022 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η εβδομάδα που διανύουμε σημαδεύτηκε και από τον αδόκητο θάνατο του Χριστόδουλου Ταραμουντά, ενός διακεκριμένου πρώην μέλους της Βουλής.

Ο Χριστόδουλος Ταραμουντάς γεννήθηκε στο Κάτω Δίκωμο το 1957 και καθ’ όλη τη διάρκεια του πολιτικά και επαγγελματικά δραστήριου βίου του έχαιρε αναγνώρισης και σεβασμού από όλους όσοι τον γνώριζαν.

Ο εκλιπών διετέλεσε βουλευτής Κερύνειας του Δημοκρατικού Συναγερμού από το 2001 έως το 2004, της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας από το 2004 έως το 2005 και του Ευρωπαϊκού Κόμματος από το 2005 έως το 2006. Κατά την κοινοβουλευτική του θητεία, διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Νομικών και Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων.

Από νεαρή ηλικία, ο Χριστόδουλος Ταραμουντάς ανέπτυξε πλούσια πολιτική δράση: διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού Κερύνειας και του Δημοκρατικού Συναγερμού Κερύνειας, μέλος του Τμήματος Νεολαίας του Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών Κύπρου, καθώς και μέλος της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων, ενώ υπήρξε εκ των ιδρυτικών στελεχών της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας το 2004 και του Ευρωπαϊκού Κόμματος το 2005, του οποίου διετέλεσε αντιπρόεδρος.

Μετά την τουρκική εισβολή, ο Χριστόδουλος Ταραμουντάς υπήρξε εκ των πρωτεργατών της διατήρησης και ανασύνταξης του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας, τον οποίο υπηρέτησε και από τη θέση του προέδρου. Κατά τη μακρά και διακεκριμένη πορεία του ως δικηγόρου, τίμησε το επάγγελμα και μέσω της πολύτιμης δράσης του στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, στο Κυπριακό Ινστιτούτο Νομικής Πληροφόρησης και στο Ταμείο Συντάξεως Δικηγόρων.

Εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του, σας καλώ να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του.

(Τήρηση μονόλεπτης σιγής)

Αιωνία του η μνήμη!

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)