Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-02-2018 08:24

Ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού σε σχέση με το «δημοψήφισμα» της ΟΕΛΜΕΚ την 22α Φεβρουαρίου

Σχετικά με το θέμα που δημιουργεί η ΟΕΛΜΕΚ γύρω από τη διενέργεια Εξετάσεων Τετραμήνων, πρέπει να παρατηρήσω τα εξής: 

 

Η απόφαση για τη διενέργεια Εξετάσεων Τετραμήνων προέκυψε μετά από μελέτη και διαβούλευση όλων των ενδιαφερομένων μερών. Αποτελεί πλέον νομοθεσία του κράτους και, ως εκ τούτου, η εφαρμογή της δεν είναι θέμα προαίρεσης ούτε του υπουργού ούτε κανενός άλλου. 

 

Όσον αφορά στην απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να προχωρήσει σε «δημοψήφισμα» την 22α Φεβρουαρίου, είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία των καθηγητών αντιλαμβάνεται τις ευθύνες που έχει. Το ξέρουμε ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και για τον χρόνο των παιδιών, και αναμένω ότι αυτό θα το λάβει υπόψη της η ΟΕΛΜΕΚ στη λήψη των αποφάσεων, μέσω των οποίων θα προωθήσει τις απόψεις της.

 

Δεν θα επεκταθώ, αλλά θέση μου είναι ότι η ΟΕΛΜΕΚ, επιλέγοντας το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα υλοποιήσει τις αποφάσεις της, θα μεριμνήσει πρώτιστα για τη μη διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και ιδιαίτερα για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας. 

 

Είναι αρχή της παρούσας κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να επιδιώκει τον διάλογο και την έκφραση διαφορετικών απόψεων, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορηθεί για το αντίθετο.

 

-----------------------------

ΜΑΚ/ΕΛ/ΕΙ