Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-03-2023 16:12

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων συμμετείχε σε συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο στο πλαίσιο της 146ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Οι βουλευτές κ. Άντρος Κυπριανού (επικεφαλής), κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου, κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και κ. Μαρίνος Μουσιούττας, που συμμετέχουν στην 146η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν αύριο στη Μανάμα του Μπαχρέιν, πήραν μέρος σήμερα σε συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι Κύπριοι βουλευτές επαναβεβαίωσαν τη βούληση της Ελληνοκυπριακής πλευράς για σπάσιμο του αδιεξόδου και επανέναρξη των διαπραγματεύσεωνκαι την προσήλωση στον στόχο της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Οι αξιώσεις της τουρκικής πλευράς περί λύσης «δύο κρατών», δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, τόνισαν οι Κύπριοι βουλευτές, υπογραμμίζοντας ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι λειτουργική και βιώσιμη και πλήρως απαλλαγμένη από κατοχικά στρατεύματα και αναχρονιστικές εγγυήσεις.

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)