Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-03-2023 18:12

Πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων προς μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο: «Κίνδυνοι διαδικτυακού εθισμού στην εφηβεία και μέτρα θωράκισης»

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) υπενθυμίζει ότι, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη και τελευταία παρουσίαση της σειράς διαδικτυακών μαθημάτων που προσφέρεται σε μαθητές και μαθήτριες, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη 1:00 μ.μ., με θέμα: «Κίνδυνοι διαδικτυακού εθισμού στην εφηβεία και μέτρα θωράκισης». Η συγκεκριμένη θεματική απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου/ΤΕΣΕΚ και θα είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: http://bit.ly/3RfjXSG     

Η παρουσίαση θα προσφερθεί από τον Δρα Κυριάκο Πλατρίτη, Αναπληρωτή Καθηγητή Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας. Στο πλαίσιο αυτής της θεματικής θα παρουσιαστούν οι βασικές μορφές ηλεκτρονικής εξάρτησης και τα κριτήρια στη βάση των οποίων η επαφή με οθόνες εμπίπτει εντός πλαισίου που χρήζει επαγγελματικής συμβουλευτικής και θεραπευτικής. Θα συζητηθούν παραδείγματα από πραγματικά περιστατικά, ώστε να αναδειχθούν, με πρακτικό τρόπο, η φύση των διαφόρων μορφών ηλεκτρονικής εξάρτησης, καθώς και οι βασικές τεχνοτροπίες παρέμβασης.

(ΙΠ/ΜΓ)