Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-03-2023 09:28

Αναφορά στην Κύπρο κατά την ενημέρωση των διεθνών μέσων ενημέρωσης στον ΟΗΕ

Ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, κ. Stéphane Dujarric, έκανε χθες (15.3.23) κάποιες μικρές διορθώσεις από την ενημέρωσή του της 14ης Μαρτίου 2023 στα διεθνή μέσα ενημέρωσης του ΟΗΕ σχετικά με το Κυπριακό.

Ο κ. Dujarric σημείωσε ότι η Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδια για πολιτικά θέματα και για την οικοδόμηση της ειρήνης, κα Rosemary DiCarlo, ξεκίνησε χθες την επίσκεψή της στην Κύπρο, και όχι προχθές, όπως ανέφερε στην ενημέρωσή του της 14ης Μαρτίου. Συγκεκριμένα είπε ότι χθες είχε συναντήσεις με τον Ελληνοκύπριο και Τουρκοκύπριο ηγέτη, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και κ. Ersin Tatar, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια αυτών των λεπτομερών συζητήσεων, η κα DiCarlo επανέλαβε τη συνεχιζόμενη δέσμευση του ΟΗΕ για ειρήνη στο νησί.

Η κα DiCarlo, κατέληξε, θα συνεχίσει την επίσκεψή της με συναντήσεις που θα έχει με την κοινωνία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων ομάδων νεολαίας και γυναικών.

Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu αν η κα DiCarlo πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία, Ελλάδα και Λονδίνο, δηλαδή τις εγγυήτριες δυνάμεις μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στην Κύπρο, ο Εκπρόσωπος δήλωσε ότι το μόνο που γνωρίζει είναι το ταξίδι στην Κύπρο. Σε περίπτωση που θα υπάρχει κάτι άλλο θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους.

Εξάλλου, σε ερώτηση από τον ανταποκριτή του Al Jazeera, κατά την ενημέρωση της 14ης Μαρτίου, αναφορικά με την επίσκεψη της κας DiCarlo στην Κύπρο, τέθηκε το ερώτημα αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο παράθυρο ευκαιρίας ή αν τα πράγματα φαίνονται πιο ελπιδοφόρα με τη διπλωματία, με τον κ. Dujarric να απαντά ότι πλέον υπάρχει μια νέα ηγεσία στην Ελληνοκυπριακή πλευρά και αυτή ήταν μια κατάλληλη στιγμή για να πάει στο νησί.

Για το κείμενο αυτούσιο στην αγγλική πατήστε εδώ

16/3/2023

(ΕΠ/ΕΧΡ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα