Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-10-2023 11:26

Συνέδριο με θέμα «Ρητορική Μίσους στον Δημόσιο Διάλογο» διοργανώνει το Εθνικό Σημείο Επαφής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης

Το Εθνικό Σημείο Επαφής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης ανακοινώνει τη διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα Ρητορική Μίσους στο Δημόσιο Διάλογο, την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023, και ώρα 9 π.μ. – 4 μ.μ., στο ξενοδοχείο Sun Hall στην Λάρνακα.

Η ξενοφοβία και η ρητορική μίσους είναι δύο αλληλένδετα φαινόμενα που συχνά αμφισβητούν τις αξίες της δημοκρατίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της ισότητας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Στόχος του Συνεδρίου είναι να συνδράμει σε μια γόνιμη συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητα της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας για τον εντοπισμό και κατά συνέπεια την καταπολέμηση περιστατικών ξενοφοβίας και ρητορικής μίσους. Οι στόχοι του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ κατά του ρατσισμού 2020-2025 θέτουν το έδαφος για τα κράτη μέλη να ασχοληθούν ενεργά με αυτό το θέμα και μέσω διαφόρων δράσεων, για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι η Προϊσταμένη του αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ελλάδος, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, ακαδημαϊκοί από τα Πανεπιστήμια Κύπρου και Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, μέλη της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και του Υπουργείου Παιδείας/Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπως και εκπρόσωπος της ΜΚΟ Sistema Cyprus.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, πατήστε εδώ.

(ΜΚυ)