Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-10-2023 11:54

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Κέντρου Αριστείας Ερατοσθένης

Υπογράφηκε σήμερα 20 Οκτωβρίου 2023 Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ) και του Κέντρου Αριστείας Ερατοσθένης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου κ. Διόφαντος Χατζημιτσής.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η συνεργασία του Τμήματος Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Κέντρου Αριστείας και ο καθορισμός των δυνατοτήτων ανάπτυξης βασικών και εφαρμοσμένων ερευνών σχετικά με τη διευκόλυνση της καινοτομίας στους τομείς της τηλεπισκόπησης και της διαστημικής παρακολούθησης του περιβάλλοντος με θεματολογία τη γεωργοκτηνοτροφία της Κύπρου.

Με το παρόν Μνημόνιο αναγνωρίζονται οι ωφέλειες που θα προκύψουν από τη σύμπραξη, τη συνεργασία και την αμοιβαία συνεισφορά στην προσπάθεια περαιτέρω προώθησης και κατανόησης της ποιότητας υπηρεσιών Διαστήματος, Παρατήρησης Γης και Γεωπληροφορικής.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία θα καλύπτει τα ακόλουθα θέματα:

  • Συνεργασία σε θεμελιώδη, ακαδημαϊκή έρευνα για τη γεωργοκτηνοτροφία της Κύπρου.
  • Την παροχή αμοιβαίας πρόσβασης σε εγκαταστάσεις και δεδομένα για σκοπούς θεμελιώδους ακαδημαϊκής έρευνας.
  • Την ενθάρρυνση σύμπραξης και συνεργασίας σε έργα, στα οποία συμμετέχει το προσωπικό του ΥΓΑΑΠ και του Κέντρου Αριστείας.
  • Την υποστήριξη μεταφοράς τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης προσωπικού σε συναφή θέματα.
  • Την κοινή διεξαγωγή συνεδρίων, σεμιναρίων και διαλέξεων σε συναφή θέματα.
  • Την αξιοποίηση κοινής συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα σε συναφή θέματα.
  • Τη διευκόλυνση στην ανταλλαγή επιστημονικών πληροφοριών και δεδομένων.

Το Μνημόνιο θα ισχύει για περίοδο πέντε ετών.

(ΜΓ)