Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-10-2023 14:03

Συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία των «Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας 2023»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία των «Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας 2023». Εκτός από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, στη συνέντευξη απηύθυναν χαιρετισμό η Πρέσβης της Γερμανίας κ. Anke Schlimm, η Πρέσβης της Αυστρίας κ. Dorothea Auer, ο Πρέσβης της Ελβετίας κ. Christoph Burgener, καθώς και η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γκαίτε Κύπρου κ. Gabriele Gauler. 

Οι «Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας» είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο από τις Πρεσβείες της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου. Στο πλαίσιο του εν λόγω θεσμού πραγματοποιούνται μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη γερμανική γλώσσα και τον πολιτισμό των γερμανόφωνων χωρών.

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στηρίζει τις «Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας», αναγνωρίζοντας τη σημασία της γερμανικής γλώσσας. Μέσα από την προώθηση της γερμανικής γλώσσας, αναδεικνύονται τα οφέλη της πολυγλωσσίας και του διαπολιτισμικού διαλόγου και αναπτύσσονται ακόμη περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου, Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας.

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου στoν χαιρετισμό της τόνισε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η πολυγλωσσία στον σύγχρονο κόσμο και εξήρε τη σπουδαιότητα και τη χρησιμότητα της γερμανικής γλώσσας. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στο πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας σε δημόσια σχολεία, το οποίο έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την τρέχουσα σχολική χρονιά σε επιλεγμένα Γυμνάσια και Λύκεια της Λευκωσίας και της Λεμεσού. Μέσα από το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα θα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες για εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας σε πολύ καλό επίπεδο, υπό την καθοδήγηση του Ινστιτούτου Γκαίτε Κύπρου, ενώ θα παρέχεται και πιστοποίηση του επιπέδου εκμάθησης της γλώσσας. 

Οι «Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας 2023» θα διαρκέσουν από την 1η μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2023.

Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατήστε εδώ.