Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-10-2023 13:48

Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στην Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κα Αθηνά Μιχαηλίδου επισκέφθηκε σήμερα την Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου, όπου είχε την ευκαιρία μιλήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους και τις εκπαιδευτικούς, όπως και με εκπροσώπους του Συνδέσμου Γονέων της Σχολής για τα διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Μετά το πέρας της επίσκεψής της, η Υπουργός σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα την Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου. Στόχος της επίσκεψής μας ήταν να μελετήσουμε τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, κυρίως όμως να δώσουμε το στίγμα της έμφασης που δίνει η Διακυβέρνηση,  και το Υπουργείο Παιδείας, στα θέματα της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Θέλουμε να αναβαθμίσουμε, όπως έχουμε πει, την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση στον τόπο μας, τόσο ουσιαστικά και ποιοτικά, με καινούρια προγράμματα, με περισσότερες επιλογές για τα παιδιά μας, με καλύτερο υλικό, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να αναβαθμίσουμε και τις υποδομές. Συνεπώς εργαζόμαστε στους δυο αυτούς πυλώνες, σε πλήρη συνεργασία με άλλους εταίρους, ώστε να πετύχουμε τον στόχο που υπάρχει και στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης, για την αναβάθμιση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και  κατάρτισης», ανέφερε καταληκτικά η Υπουργός Παιδείας.

ΙΠ