Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-11-2023 17:18

Ανακοίνωση του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών αναφορικά με χθεσινή ανακοίνωση για απόσυρση απαγωγών κρουστικών τάσεων / surge protective devices (SPDs)

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε συνέχεια ανακοινώσεων που έχει εκδώσει αναφορικά με την εθελοντική απόσυρση από την αγορά των προϊόντων που αναφέρονται στην ανακοίνωση και που ενέχουν ουσιαστικούς κινδύνους ασφάλειας για τους χρήστες (οι οποίες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Τμήματος στη διεύθυνση www.mcw.gov.cy/mcw/ems κάτω από το πλαίσιο που βρίσκεται αριστερά της ιστοσελίδας με τίτλο «Αποσύρσεις προϊόντων»), πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι συστήνει την αντικατάστασή τους παρ’ όλο ότι αυτή δεν είναι αναγκαία.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον περί Ορισμένων Πτυχών που αφορούν στις Συμβάσεις για τις Πωλήσεις Αγαθών Νόμο του 2021, σε περίπτωση αγοράς μη συμμορφούμενου προϊόντος ο καταναλωτής δικαιούται αρχικά δωρεάν επισκευή ή αντικατάστασή του. Σημειώνεται επίσης πως η υποχρέωση επισκευής ή αντικατάστασης των αγαθών περιλαμβάνει την αφαίρεση των μη συμμορφούμενων αγαθών και την εγκατάσταση των υποκατάστατων αγαθών ή των επισκευασθέντων αγαθών, ή την ανάληψη των δαπανών της εν λόγω αφαίρεσης και εγκατάστασης.

Σε περίπτωση που η επισκευή ή αντικατάσταση δεν είναι εφικτή, τότε ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση (δηλαδή να τερματίσει τη σύμβαση και να ζητήσει επιστροφή των χρημάτων που έχει καταβάλει).

Υπενθυμίζεται ότι τα πιο πάνω δικαιώματα ισχύουν για περίοδο δύο ετών από την αρχική παράδοση του προϊόντος στον καταναλωτή και ότι την αποκλειστική ευθύνη έναντι του καταναλωτή έχει πάντα ο τελικός πωλητής.

Στην περίπτωση που ο πωλητής αρνείται να ανταποκριθεί στα πιο πάνω δικαιώματα του καταναλωτή, καλείται ο καταναλωτής να υποβάλει γραπτώς το παράπονό του μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή. 

(ΣαΠ/ΑΦ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα