Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-11-2023 17:41

Επίσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Αθήνα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων υπό τον πρόεδρό της κ. Παύλο Μυλωνά και τα μέλη αυτής κκ. Χρύσανθο Σαββίδη, Γιώργο Κάρουλλα, Χρίστο Χριστοφίδη, Ανδρέα Αποστόλου και Αλέκο Τρυφωνίδη πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα μεταξύ 24-26 Οκτωβρίου 2023 και είχε χωριστές κατά σειρά συναντήσεις με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, αντιπροσωπία της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθηνών, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και αντιπροσωπία της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Στο πλαίσιο των εν λόγω συναντήσεων συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα όσο και οι ελλαδίτες φοιτητές στην Κύπρο, καθώς και οι προκλήσεις που καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει η νεολαία και οι κοινωνίες σε Ελλάδα και Κύπρο στους τομείς της παιδείας και του πολιτισμού.  Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της κοινής συνάντησης που είχε η Επιτροπή με την Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπήρξε δέσμευση για μελέτη των ζητημάτων που τέθηκαν, ώστε να εξευρεθούν άμεσα και στο μέτρο του δυνατού λύσεις.

Συναφώς, ως αποτέλεσμα των πιο πάνω συναντήσεων άμεση υπήρξε η ανταπόκριση σε όλα σχεδόν τα αιτήματα μετεγγραφής κυπρίων φοιτητών σε άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα στα οποία φοιτούν μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και η τροχοδρόμηση συμπερίληψης των κυπρίων υποψήφιων φοιτητών σε δεύτερη κατανομή διαθέσιμων θέσεων στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα τόσο με τη Βουλή των Ελλήνων όσο και με την ελληνική κυβέρνηση προς επίλυση όλων των ζητημάτων που αφορούν την παιδεία και τον πολιτισμό γενικότερα.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)