Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-11-2023 11:51

Βραβείο Ισότητας Φύλου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στην Κύπρια υποψήφια Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (International Maritime Organisation - IMO), που αποτελεί εξειδικευμένο οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών με κύρια αποστολή την ασφάλεια και προστασία της διεθνούς ναυτιλίας, διεξήγαγε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 την 130η Συνεδρία του Συμβουλίου του.

Κατά τη διάρκειά της Συνεδρίας, η κα Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Tototheo Maritime Ltd, έλαβε το βραβείο του Οργανισμού για την Ισότητα Φύλων στον τομέα της ναυτιλίας. Η επιλογή της Κύπριας υποψήφιας για το συγκεκριμένο βραβείο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς απονέμεται για πρώτη φορά από τον Οργανισμό.

Η βράβευση της κας Θεοδοσίου αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης και ουσιαστικής προσφοράς της προς την προώθηση και ενδυνάμωση των γυναικών στη ναυτιλιακή βιομηχανία αλλά και προς την οικοδόμηση κουλτούρας ισότητας, πέραν των έμφυλων στερεότυπων και προκαταλήψεων, στον χώρο της ναυτιλίας.

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συγχαίρει θερμά την κα Θεοδοσίου για τη βράβευσή της, η οποία αποτελεί ξεχωριστή τιμή όχι μόνο για την ίδια αλλά και για όλη την κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία, στην οποία προστίθεται μία ακόμα αναγνώριση και προβάλλει ακόμη περισσότερο την εικόνα της Κύπρου σε παγκόσμιο επίπεδο.

(ΕΑθ/ΜΣ)