Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-12-2023 11:11

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο κ. Νίκος Τορναρίτης θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Ρώμη.

Ο κ. Τορναρίτης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, μεταβαίνει στη Ρώμη, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ),  η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2023. 

Κατά τη συνεδρία θα συζητηθεί  η πορεία συμμόρφωσης αριθμού κρατών μελών με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις έναντι του Οργανισμού, καθώς και τα εργαλεία που διαθέτει το ΣτΕ για την πρόληψη των συγκρούσεων.

Τις εργασίες της Επιτροπής θα χαιρετίσουν οι Προέδροι της Ιταλικής Βουλής και Γερουσίας, κ.κ. Lorenzo Fontana και Ignazio La Russa αντίστοιχα καθώς επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της χώρας, κ. Antonio Tajani.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Ιταλίας, κ. Sergio Mattarella στο Προεδρικό Μέγαρο.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)