Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-12-2023 18:07

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου, είχε σήμερα, Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου 2023, συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου, κ. Δημήτρης Δημητρίου, ο Αρχιπύραρχος κ. Νίκος Λογγίνου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Φυλακών κ. Ιωάννης Καπνουλλάς, ο Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Λούης Παναγή.

Κατά τη συνάντηση, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για σειρά νομοσχεδίων τα οποία πρόκειται να κατατεθούν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, καθώς και για νομοσχέδια που η συζήτησή τους εκκρεμεί ενώπιον της εν λόγω επιτροπής και για τα οποία επίκειται η υποβολή αναθεωρημένων κειμένων. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προώθηση των νομοσχεδίων που αφορούν στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και στον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος, καθώς επίσης και στην ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της Εκτελεστικής Εξουσίας για τη δημιουργία δομών κράτησης παιδιών τα οποία βρίσκονται σε σύγκρουση με τον νόμο.

Περαιτέρω, συζητήθηκαν ευρύτερα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος τα οποία άπτονται της ομαλής λειτουργίας του αστυνομικού και του πυροσβεστικού σώματος καθώς και της ανάγκης για προώθηση εναλλακτικών τρόπων επίλυσης των αστικών και οικογενειακών διαφορών μέσω του θεσμού της διαμεσολάβησης.

Τέλος, επαναβεβαιώθηκαν εκατέρωθεν οι διαχρονικά άριστες σχέσεις του νομοθετικού σώματος με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με την εξεύρεση τρόπων περαιτέρω ενίσχυσης της εν λόγω εποικοδομητικής συνεργασίας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)