Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-12-2023 15:02

Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για τη Δράση «Σταδιοδρομία: Ο Κόσμος της Αγοράς Εργασίας και των Επαγγελμάτων»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2023, στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, συνέντευξη Τύπου για τη Δράση «Σταδιοδρομία: Ο Κόσμος της Αγοράς Εργασίας και των Επαγγελμάτων», η οποία διοργανώνεται από την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.) της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (ΔΜΓΕ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Αρχικά, η δρ Ειρήνη Ροδοσθένους, Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης και Προϊσταμένη της Υ.Σ.Ε.Α., καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια ανέφερε ότι στόχος τής εν λόγω εμβληματικής δράσης είναι να οικοδομηθούν γέφυρες μεταξύ του σχολείου και της αγοράς εργασίας και να δοθεί η ευκαιρία στους νέους μας να αναστοχαστούν για τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, να προσανατολιστούν με βάση τις νέες τάσεις της σύγχρονης κυπριακής αγοράς εργασίας.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης δρ Κυπριανός Λούης, ο οποίος εκπροσώπησε την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η «Σταδιοδρομία» έχει ως στόχο να προσφέρει πληροφορίες σε μαθητές/μαθήτριες, φοιτητές/φοιτήτριες, γονείς και στο ευρύ κοινό, σχετικές με τα επαγγέλματα, τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις προοπτικές απασχόλησης στη σύγχρονη κυπριακή αγορά εργασίας. Επαίνεσε το έργο της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.) για τις υπηρεσίες που προσφέρει σε μαθήτριες/μαθητές για προσωπικά, εκπαιδευτικά και επαγγελματικά ζητήματα και ανέφερε ότι η Υ.Σ.Ε.Α., μέσω των Καθηγητών/-τριών της, υποστηρίζει, εμψυχώνει, πληροφορεί, οργανώνει πλήθος στοχευμένων εκδηλώσεων, υλοποιεί πολυάριθμες δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές/μαθήτριες, γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο/η. Επισήμανε ότι η «Σταδιοδρομία» τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Φορέα ∆ιά Βίου Καθοδήγησης, του οποίου έχει τον συντονισμό η Υ.Σ.Ε.Α.

Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία, μεταξύ των ωρών 11:00 -18:00. Ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του, τόσο προς τους Επαγγελματικούς Συνδέσμους/Φορείς για την αγαστή συνεργασία και την ενεργό εμπλοκή τους στην υλοποίηση αυτού του θεσμού, όσο και προς το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου που αποτελεί τον χορηγό επικοινωνίας της δράσης. Στη «Σταδιοδρομία» θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι πέραν των 50 έγκριτων Επαγγελματικών Συνδέσμων/Φορέων, οι οποίοι θα προσφέρουν πληροφορίες για το επάγγελμά τους σε «σταθμούς» ή και σε διαλέξεις.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης κ. Λοΐζος Κωνσταντίνου στον δικό του χαιρετισμό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει ανάγκη για πληροφόρηση στους νέους για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και η δράση «Σταδιοδρομία» θα συμβάλει θετικά στη διαδικασία λήψης απόφασης για τη μελλοντική τους πορεία. Επισήμανε την άριστη συνεργασία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.) και ευχαρίστησε για τη συνοδοιπορία σε πολλά επίπεδα.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν εκπρόσωποι των Διευθύνσεων του ΥΠΑΝ και Επαγγελματικών Συνδέσμων/Φορέων που θα συμμετάσχουν στη «Σταδιοδρομία».

(ΙΠ)