Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-12-2023 19:59

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρου Ξενοφώντος, εκ μέρους του ΠτΔ, στην εκδήλωση του Ανεξάρτητου Περιβαλλοντικού Κινήματος Πληροφόρησης «Πράσινη Ασπίδα»

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που μου δίνεται η ευκαιρία να χαιρετίσω αυτή την όμορφη εκδήλωση για τα παιδιά, παραμονή της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές για την εξαίρετη πρωτοβουλία τους, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία να διεξάγονται εκδηλώσεις με επίκεντρο τα παιδιά, προσφέροντας απλόχερα εκτός από τα δεντράκια και τα άλλα δώρα: αγάπη και χαρά. 

Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθούμε στα δέντρα και στα δάση γενικότερα, αφού, ειδικά την περίοδο των Χριστούγεννων, σε κάθε σπίτι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχει στολισμένο ένα δέντρο. Μαζί με τα άλλα χριστουγεννιάτικα έθιμα προσδίδουν τη σημασία και το πνεύμα αυτών των χαρμόσυνων ημερών.  

Τα δέντρα και τα δάση διαδραματίζουν ένα πολλαπλό ρόλο όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι γνωστό ότι τα δασικά οικοσυστήματα αποτελούν την κορωνίδα του φυσικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική, κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η προστασία και η αειφόρος ανάπτυξη των δασών, ώστε τα οφέλη από αυτή τη διαχείριση να συνεχίσουν να προσφέρονται απλόχερα στους πολίτες αυτού του τόπου. 

Καταλήγοντας, θέλω να συγχαρώ και πάλι τους διοργανωτές για την εξαίρετη πρωτοβουλία τους, η οποία προάγει την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και να μεταφέρω τις θερμές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς επίσης και τις δικές μου, σε όλες και σε όλους σας και ειδικά στους μικρούς μας φίλους για Καλά Χριστούγεννα και καλό νέο έτος. 

Σας ευχαριστώ.

(ΜΓ/ΕΠ/ΝΖ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα