Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-03-2024 10:56

Δήλωση της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων κας Τζόζης Χριστοδούλου για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

Η σημερινή Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας είναι μέρα περισυλλογής και αναστοχασμού για τα όσα έγιναν και για όσα πρέπει να γίνουν για τις γυναίκες ανά το παγκόσμιο.  Σήμερα τιμούμε και θυμόμαστε τους αγώνες που έδωσαν διαχρονικά χιλιάδες γυναίκες για το δικαίωμα της ψήφου, της οικονομικής ανεξαρτησίας, της επαγγελματικής ανέλιξης, για την ισότητα και για τα δικαιώματά μας.

Και στην Κύπρο, χιλιάδες γυναίκες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, ένωσαν τη φωνή τους κι έδωσαν σημαντικούς αγώνες, για να έχουμε ως γυναίκες τη θέση που έχουμε σήμερα στην κοινωνία, στην οικονομία, στην πολιτική ζωή του τόπου.

Έγιναν σημαντικά βήματα και θα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα, για να απαλειφθεί κάθε ανισότητα που υπάρχει μεταξύ των δύο φύλων.

Μέσα από την Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων με ορίζοντα υλοποίησης το 2026, εργαζόμαστε σκληρά, για να ενσωματώσουμε τη διάσταση του φύλου σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας.  Αυτό θα επιτευχθεί με πρωτοβουλίες, δράσεις και πολιτικές και σε συνεργασία με όλα τα Υπουργεία και Υφυπουργεία και την κοινωνία των πολιτών.

Ο αγώνας για την επίτευξη της Ισότητας των Φύλων είναι συνεχής και δεν θα σταματήσει, μέχρις ότου το κάθε κορίτσι και η κάθε γυναίκα αποκτήσει ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα.

(ΕΑθ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα