Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-03-2024 16:51

Ημερίδα με στόχο τη διατήρηση και προώθηση της ντόπιας φυλής βοοειδών στην Κύπρο διοργανώνει το Υπουργείο Γεωργίας

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το BirdLife Cyprus, με τη στήριξη του Ινστιτούτου Κύπρου και τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Nτόπια Φυλή Βοοειδών στην Κύπρο» την Παρασκευή, 15 Μαρτίου, στο Ινστιτούτο Κύπρου.

Σκοπός της ημερίδας είναι να φέρει σε επαφή όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη διατήρηση και προώθηση της ντόπιας φυλής βοοειδών στην Κύπρο μέσω προγραμμάτων έρευνας, χρηματοδοτήσεων κ.ά., για να παρουσιάσουν τις δράσεις τους. Θα ακολουθήσει συζήτηση με στόχο τη δημιουργία συνεργειών, πιθανών συνεργασιών και την παροχή κατεύθυνσης για μελλοντικά βήματα.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμούς η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρ Μαρία Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου δρ Σταύρος Μαλάς και εκ μέρους του Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ο κ. Μιχάλης Τσιάρλιστος.

Τις δράσεις τους θα παρουσιάσουν ο Σύνδεσμος Εκτροφέων Ντόπιας Φυλής Βοοειδών, η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, το Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου, το Ινστιτούτο Κύπρου, το BirdLife Cyprus, το Τμήμα Γεωργίας, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, το Περιβαλλοντικό Τμήμα Βρετανικών Βάσεων, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα προσφερθεί γεύμα που θα περιλαμβάνειγευσιγνωσία κρέατος Ντόπιας Φυλής Βοοειδών από τις Τεχνικές Σχολές Μαγειρικής του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου Darwin Plus 141 με τίτλο «Αποκατάσταση οικοτόπων και αειφόρος χρήση για το Ακρωτήρι και το Κάβο Πύλα». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Darwin Plus, με φορείς υλοποίησης τους BirdLife Cyprus (συντονιστής), Terra Cypria, το Περιβαλλοντικό Τμήμα των Βρετανικών Βάσεων και τη Royal Society for the Protection of Birds (BirdLife στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την έναρξη υλοποίησης των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κύπρο.

(ΕΝ/ΓΣ/ΑΦ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα