Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-05-2024 13:16

Η Υφυπουργός Πολιτισμού δρ Βασιλική Κασσιανίδου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού, στο Βέλγιο

Αναχωρεί σήμερα για το Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο, η Υφυπουργός Πολιτισμού δρ Βασιλική Κασσιανίδου.

Στο πλαίσιο της εκεί παρουσίας της, η Υφυπουργός θα συμμετάσχει σε άτυπο δείπνο εργασίας, στις 13 Μαΐου, στην Αμβέρσα, όπου θα συζητηθεί πώς ο πολιτισμός μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της κοινής πολιτισμικής ευρωπαϊκής ταυτότητας, η οποία δοκιμάζεται από τις πρόσφατες γεωπολιτικές προκλήσεις και πώς πολιτιστικά ιδρύματα αλλά και ποιες νέες στρατηγικές θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Στο Συμβούλιο Υπουργών που θα πραγματοποιηθεί  την επόμενη μέρα στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Πολιτισμού θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν πώς εφαρμόζεται η τεχνητή νοημοσύνη στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, αλλά και πώς η πολιτική και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς φορείς να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Πολιτισμού αναμένεται να συζητήσουν επίσης μέτρα ενίσχυσης του οπτιακουστικού τομέα του κάθε κράτους μέλους.

Η Υφυπουργός θα λάβει επίσης μέρος στην Υψηλού Επιπέδου συνάντηση για το πρόγραμμα «Twin it! 3D for Europe's Culture» Campaign. Στο πλαίσιο του προγράμματος κλήθηκαν όλα τα Υπουργεία Πολιτισμού των κρατών μελών της ΕΕ να υποβάλουν τουλάχιστον ένα περιουσιακό στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς ψηφιοποιημένο σε τρισδιάστατη μορφή (3D), με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής συλλογής εμβληματικών και υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα μνημεία που θα παρουσιάσει η κ. Υφυπουργός, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι το Κάστρο της Πάφου, ο Νεολιθικός οικισμός της Χοιροκοιτίας και μια ψαρόβαρκα που αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ελληνικής ναυτικής παράδοσης.

Η κα Υφυπουργός επιστρέφει στην Κύπρο στις 15 Μαΐου 2024.

(ΕΚ/ΕΑθ/NΓιαν)